Plus size stylingtips voor de lente

Het dragen van een korte broek, kort jurkje of een crop top: niet iedereen voelt zich hier altijd even prettig bij. Wellicht ben jij iemand met curves. Hier hoef je jezelf absoluut niet voor te schamen, want je mag jouw curves zeker laten zien. Het is echter wel heel belangrijk dat je iets draagt waar je jezelf helemaal goed bij voelt. Nu de lente eraan zit te komen, ben je vast weer op zoek naar wat mooie nieuwe kleding. Vind jij het soms nog lastig om mooie plus size items te vinden? Wij helpen je op weg en geven je plus size stylingtips voor de aankomende lente. Met deze tips kun jij ervoor zorgen dat jouw figuur deze lente het beste naar voren komt.

Koop de juiste maat

Spreekt natuurlijk voor zich, maar het is heel belangrijk dat je altijd de juiste maat koopt. Ook al is dit misschien een maatje groter voor je dan voorheen, jouw figuur zal er beter uitkomen als je de juiste maat draagt. Het is belangrijk om jezelf goed te voelen en een kledingstuk kiest dat voor jou geschikt is. Het is namelijk absoluut niet fijn om te strakke kleding te dragen. Wanneer je dit wel doet zit het kledingstuk waarschijnlijk alleen maar knellend en dat kan flink vervelend zijn.

Accentueren

Je kunt heel makkelijk de nadruk leggen op een bepaald lichaamsdeel. Misschien ben je wat onzeker over jouw benen of boezem. Om een bepaald lichaamsdeel te kunnen verdoezelen, kan het een goed idee zijn om te kiezen voor het dragen van donkere kleuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleuren zwart, donkergrijs of donkerblauw. Ben je juist trots op jouw benen of boezem? Dan zou je kunnen kiezen voor een lichte kleur, zodat de aandacht hier helemaal naartoe gaat.


styling plus size

Kies de juiste materialen

Om jouw figuur mooi uit te laten komen, is het verstandig om te kijken naar de materialen. Het ene materiaal is namelijk mooier voor jouw figuur dan het andere materiaal. Neem als voorbeeld broeken. Hier zijn talloze verschillende soorten in. Van skinny jeans en wide-leg jeans tot high waist jeans: het is er allemaal. Als jij iets vollere benen hebt, is het goed om jezelf te focussen op het kopen van een broek van stevig materiaal. Dit zorgt ervoor dat jouw figuur er mooier uitkomt. Als je iets vollere benen hebt is het ook een aanrader om te kiezen voor een high waist broek. Niet alleen bij broeken is het handig om te kiezen voor een stevige stof, ook bij andere kledingstukken is dit een goede keuze.

Kies de juiste prints

Ben jij helemaal dol op kledingstukken met een printje? Dat is helemaal begrijpelijk. Bovendien is een kledingstuk met printje ontzettend leuk voor de aankomende lente, dus zeker leuk om hier een aantal van in je garderobe te hebben. Let er echter wel op voor welke prints je deze lente kiest. Als je jouw figuur mooi wilt laten uitkomen, is het goed om een aantal tips over printjes in je achterhoofd te houden. Denk bijvoorbeeld aan streepjes. Een kledingstuk met streepjes kan ontzettend leuk zijn, maar het is wel goed om op te letten voor wat voor soort streepjes je kiest. Zo kunnen horizontale strepen jou iets breder laten lijken, en verticale strepen juist wat slanker. Bovendien kan de grootte van de print ook van belang zijn om er zo mooi mogelijk uit te zien. Ben je niet zo lang? Dan zou het een goede keuze zijn om te kiezen voor een subtiel printje. Als je wat langer en breder gebouwd bent kan een grote print juist enorm mooi staan. Deze stylingtips zijn goed om te onthouden, want door hier rekening mee te houden loop jij er deze lente lekker stijlvol bij!

Broek

Als je iets vollere benen of heupen hebt, kan de zoektocht naar een goed zittende broek nog best lastig zijn. Het is goed om hierbij de focus te leggen op een broek die jouw figuur mooi laat uitkomen. Een handige tip hiervoor is om te kiezen voor een broek in een donkere kleur. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte of donkerblauwe broek. Ben je juist trots op jouw iets vollere benen en wil je deze graag aan de wereld laten zien? Dan kan je juist kiezen voor een lichte kleur broek waarmee jij alle aandacht trekt.

Nu de lente eraan zit te komen, is de kans groot dat jouw zoektocht naar mooie kleding voor het voorjaar weer gaat beginnen. Met bovenstaande stylingtips kun je goed rekening houden om ervoor te zorgen dat jouw figuur er deze lente het mooiste uitkomt. Hoe dan ook is het belangrijk om altijd iets te dragen waar je jezelf fijn bij voelt: of je jouw curves nou graag een beetje zou willen verbergen of juist helemaal aan de wereld wil laten zien.  

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[newsletter]