parfum kado geven

Parfum het ideale kado?

In geen andere maand worden zoveel parfum en geurtjes verkocht als in december de kadomaand.

Parfum is een luxe artikel en een persoonlijk kadootje, het wordt dan ook graag gegeven en nog liever gekregen.

Smaken verschillen

Tenminste….. als het geurtje je bevalt want niet iedereen vindt hetzelfde lekker ruiken. Het is vaak al moeilijk om een  geurtje voor jezelf uit te kiezen, laat staan voor iemand anders. 

Lees ook: Hoe kies je een geur die bij je past


De juiste geur

Parfum heeft iets magisch. Het kan je stemming beïnvloeden en bepaalde gevoelens versterken. Geur speelt ook een grote rol bij wie je aantrekkelijk vindt en wie niet.

Een lekkere geur kan je dus aantrekkelijker en verleidelijker maken. Maar dan moet het wel de goede geur zijn. De goede geur voor de persoon, want een geur kan op de huid van de één heel anders ruiken dan op die van de ander. En de geur moet ook bij de goede stemming passen.

Geursoorten

De geuren van parfums zijn onder te verdelen in een aantal hoofdgroepen van geuren. De meeste parfums zijn natuurlijk combinaties van deze hoofdgroepen:

  • Bloemen geuren
  • Kruidige geuren
  • Oosterse geuren
  • Houtachtige geuren
  • Fruitige geuren

Waarom is parfum zo duur?

Het ontwikkelen en maken van een parfum is een ingewikkeld proces. De ingrediënten moeten nauwkeurig op elkaar afgestemd worden. Een parfum is opgebouwd uit verschillende geurstoffen en die vervliegen niet allemaal tegelijk. De eerste 10 minuten ruik je alleen de topnoten, daarna ruik je de middennoten en na een uur of twee blijft de basisnoot over die uren te ruiken blijft. Een parfum moet in alle stadia natuurlijk goed ruiken.

De afzonderlijke ingrediënten kunnen ook vrij kostbaar zijn. Voor een liter bloemenolie zijn er nogal wat kilo’s bloemblaadjes nodig.

Parfumbon

Als je iemands smaak niet kent is het misschien een goed idee om een parfumbon kado te geven.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[newsletter]