Sieraden trends lente zomer 2019

Ieder seizoen zijn er weer nieuwe modetrends en om die outfits helemaal af te maken zijn er sieraden en accessoires.

Tijdens de grote modeshows in Parijs, Londen en Milaan waar de mode voor het voorjaar 2019 werd getoond, viel één ding op: sieraden mogen best groot en opvallend zijn.

schelpen sieraden

1. Schelpen

Schelpen verwerkt in allerlei sieraden lijken een nieuwe trend. Niet zo gek, want schelpen passen natuurlijk prima bij de zomer. Bij de shows van Michael Kors, Altazurra en Etru bijvoorbeeld, droegen de modellen sieraden met daarin schelpen verwerkt. Oorringen met schelpen, een ketting met een grote schelp als hanger of een armband met kleine schelpjes.


2. Laagjes sieraden

*Een armband draag je niet alleen

Het is eigenlijk al wat langer populair, veel armbanden tegelijk dragen en dat blijft dit voorjaar ook zo. Dat kunnen allerlei verschillende armbanden zijn van zilver of een ander metaal, van kralen, leer of combinaties daarvan. 

*Horloge combineren met armband(en)

Als aanvulling op de armbanden trend is het ook helemaal in om bij die armbanden een horloge te dragen. Je ziet veel horloges met metalen banden. Sommige horloges worden zelfs met een bijpassende armband verkocht. Voorbeelden kan je zien bij dameshorloges. De klokjes zijn over het algemeen wat groter van maat.

*Kettingen

Wat voor armbanden geldt, geldt ook voor kettingen. Draag meerdere kettingen met een verschillende lengte tegelijk.

korte ketting

4. Korte kettingen

Langere kettingen met of zonder hangers zien we ook nog steeds. Maar de korte ketting, die dicht om de nek zit lijkt een nieuwe trend. Vooral als ze gemaakt zijn van stoere stevige schakels zoals te zien was bij de show van Dennis Basso. 

5. Grote lange oorbellen

Grote, lange oorbellen zijn de trend. Oorbellen mogen best opvallen en dat past ook goed bij de haartrends waarbij het haar achter de oren wordt gedragen of strak achterover opgestoken of in een staart. Draag één of twee verschillende oorbellen. Het kan allemaal.

Drie soorten oorbellen vielen in het bijzonder op:

lange oorbellen

*Lange oorbellen

Oorbellen mogen lang en kleurig zijn. Ze kunnen wel tot op de schouders hangen. De foto is van de show van Naeem Kahn.

*Grote oorringen

Oorringen zijn ook groot dit voorjaar. Je ziet veel eenvoudige ringen in zilver of goud. Draag ze alleen of versierd met oorringhangers. Kijk voor meer inspiratie op de site van Lucardi. Op de foto hierboven draagt Bella Hadid grote oorringen tijdens de show van Prabal Gurung.

*Oorsieraden

Sommige oorbellen waren meer dan oorbellen alleen. Het zijn ware oorsieraden. Zoals bij de zomercollectie van Zimmermann.

Foto’s: O. Hrubaru

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *