mooi in de zomer

Op je mooist in de zomer

De zomer met zon, wind en water is vaak een aanslag op je huid, je haar en je make-up. Reden om je make-up eens nader te bekijken.

Make-up en warmte

Zon en warmte doen je makeup geen goed. De make-up wordt al snel vloeibaar door de warmte en als je dan ook nog een beetje zweet, mengt het zich met de vocht van je huid waardoor het er snel glimmend en vlekkerig uit gaat zien. Zo min mogelijk make-up lijkt dus de beste optie.

Primer

Als er één make-up artikel is dat je helpt om je make-up bij warm weer langer fris en mooi te houden, dan is het wel de primer. Met een primer leg je een soort barrière aan tussen de huid en je make-up. Voordeel daarvan is dat zweet en huidvet zich niet zo snel vermengen met je foundation en make-up. Er zijn ook primers met en SPF (zonbeschermingsfactor).


[bol_product_links block_id=”bol_55636360290ba_selected-products” products=”9200000042921522″ name=”pri” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Waterproof makeup

Natuurlijk kies je zoveel mogelijk voor waterproof mascara, eyeliner, lipstick en foundation. Let bij foundation en lip producten ook op dat ze een SPF (Sun Protection Factor) van tenminste 15 hebben. De meeste van deze producten houden zich redelijk goed als ze nat worden en zo lang je niet gaat wrijven. Als je echt gaat zwemmen is het toch meestal afwachten hoe je makeup zich houdt.

Lipgloss in de zon

Voorzichtig met lipgloss in de zon. Het lijkt misschien dat lipgloss je lippen beschermt tegen de zon, maar niks is minder waar. De gloss werkt als een vergrootglas op de huid van je lippen. Zoek liever naar een lipproduct met een SPF factor van minstens 15.

Permanente makeup

Wil je helemaal zeker weten dat je oogmakeup water- en wrijfvast is, dan zou je kunnen overwegen om voor de zomer je wimpers te laten verven. Dit blijft zo’n zes weken zitten en is absoluut waterproof. Ben je een fan van eyeliner, dan kan je een lijntje onder en of boven je oog laten tatoeëren in een kleur van je keuze. Zo’n getatoeëerd lijntje vervaagd na een paar maanden langzaam weer. Het aanbrengen van permanente makeup kun je bij de meeste schoonheidsspecialisten laten doen.

Je huid

Als je een beetje bruin bent, heb je minder makeup nodig om er goed uit te zien. Word je niet snel bruin of is er geen zon genoeg dan is een een zelfbruinende dagcrème een goede optie. Ook een voordeel dat je zelfgebruinde kleurtje waterproof is. Maar ook als is je huis al wat bruin, vergeet nooit om een een anti-zonnebrandcrème te gebruiken. Ook als de zon niet schijnt.

[bol_product_links block_id=”bol_556362fc7f8cd_selected-products” products=”9200000005184559″ name=”ol” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Je haar

Je haar heeft ook veel te lijden onder de zon. Lees hier hoe je je haar beschermt tegen UV-stralen en voorkomt dat het in een bos stro verandert.

  1. Super leuk! Zou je eens een artikel kunnen schrijven over wat je favoriete mascara is ? De mijne is namelijk aan het uitdrogen en ik ga er binnekort een nieuwe aanschaffen 😀

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *