Haartrends 2021

Wat zijn de belangrijkste haartrends in 2021. Welke modellen, kapsels en haarkleuren zijn trendy en populair dit jaar?

#1 Twighlight haar

Twilights zijn een combinatie van babylights (hele fijne highlights) en balayage (een techniek waarbij de highlights met de hand direct op het haar geverfd worden). Het resultaat van twightlight haar is subtiel. het haar krijgt een warme of gouden gloed en is dan ook vooral geschikt voor bruin en donkerblond haar.

Roodbruin haar met roodgouden twighlights
Blonde twilights foto: @ashlyscrowningglory

#2 Krullen

Na enkele seizoenen waarin steil haar heel geliefd was, lijken krullen nu weer populairder te worden. Zelfs het permanent komt terug. Nog een haartrend uit de jaren ’80 die opnieuw gezien wordt.


#3 Queen’s gambit haar

Soms is een film of serie zo populair dat het kapsel van die persoon een trend veroorzaakt. Dat is ook zo bij de serie the Queen’s Gambit en het opvallende rode klassieke bobkapsel van de hoofdrolspeelster.

The Queen’s Gambit
foto: @birchsalon

#4 De super shag

Shag kapsels zijn kapsels in laagjes. Je kan de laagjes alleen aan de onderkant van het kapsel toepassen of vanaf halverwege. Bij de super shag wordt er al heel hoog beginnen met de laagjes waardoor je hele korte en langere lagen krijgt. Ook kan het haar aan de zijkanten vrij ver worden weggeknipt waardoor er bijna een mullet kapsel of matje ontstaat.

#5 De pony

2021 lijkt het jaar van de pony te worden. Denk wel goed na voor je een pony in je lange haar laat knippen. Het duurt lang voor het weer is bijgegroeid. Deze soorten pony’s zijn populair:

  • Gordijnpony
  • ’60 pony in laagjes
  • Krullende pony
gordijnpony foto: @marisacuts
jaren ’60 pony foto: @vanes_s_

#6 Veel of grote haaraccessoires

Haar accessoires zijn trendy. De haaraccessoires mogen best groot zijn en opvallen of gebruik er meerdere tegelijk. Met name accessoires met parels zijn heel populair, maar ook sjaaltjes en scrunchies zullen we veel zien.

#7 Warme bruine haarkleuren

Dit jaar zijn warme kleuren favoriet. Warme bruine kleuren zijn kleuren die naar het oranje of goud gaan.

#8 Koffiekleurig haar

Een ander trend in haarkleuren in 2021 is koffiekleurig haar. Van espresso tot café latte.

#9 Bouffant kapsels

Bouffant is type kapsel waarbij het haar op het hoog is, bijvoorbeeld door het te touperen. Verder zijn de meestal oren bedekt of hangt het haar langs de zijkanten naar beneden. Het is een retro of vintage kapsel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[newsletter]