Deze duurzame items mogen niet ontbreken in jouw kledingkast!

Alle vrouwen houden van shoppen. We hebben graag veel en goedkope kleding en dat snappen we ook helemaal. Het is ontzettend verleidelijk om te kiezen voor goedkope fast fashion, maar geloof ons: uiteindelijk heb je daar helemaal niet zo veel plezier van. Goedkope kleding gaat snel stuk, is vaak van minder mooie stoffen gemaakt en bovendien willen we liever niet denken aan de arbeidsomstandigheden waarin deze kleding gefabriceerd is. Hoewel het soms even pijn kan doen aan je portemonnee: duurzame en kwalitatieve kleding betaalt zichzelf meer dan terug. Deze duurzame items mogen absoluut niet in jouw kledingkast ontbreken.

Menstruatie-ondergoed

Menstruatie ondergoed is relatief nieuw. Het hele idee van menstruatie ondergoed is dat de onderbroek het menstruatiebloed absorbeert, waardoor je geen tampons of maandverband meer nodig hebt (het milieu is je alvast erg dankbaar). Je kunt deze onderbroeken gewoon in de was doen en zo vaak hergebruiken als je wilt. Hoewel het een beetje spannend klinkt, is menstruatie ondergoed meestal uiterst absorberend. Je hebt écht geen kans om door te lekken!

Zwarte leren boots

Investeer in een stel stevige zwarte leren boots zonder hak. Deze kosten al snel rond de tweehonderd euro, maar maak je geen zorgen; echt goede boots gaan ook rustig vijf jaar mee. Zwarte leren boots zonder hak zijn een echte must have voor iedere vrouw. Ze lopen meestal vrij comfortabel en passen bij bijna iedere outfit. Kies voor goed stug leer dat flink ingelopen moet worden (die keuze voelt misschien een beetje tegennatuurlijk). Stug leer gaat het allerlangste mee.


De perfecte jeans

Het loont om niet te zuinig te zijn wanneer je nieuwe jeans wilt aanschaffen. Jeans zijn de perfecte basis voor iedere outfit en goedkope jeans worden vaak snel vaal. Zorg dat je in ieder geval één kwalitatieve denim broek hebt die overal bij kan. Van een wat grotere investering ga je nog jaren plezier hebben.

Een kwalitatieve winterjas

Wanneer het in de winter koud is, gaat comfort echt boven stijl. Fast fashion jassen zijn zelden warm genoeg om de koudste winterdagen mee door te komen. Zorg dus dat je voor die dagen echt een goede winterjas hebt. Bij buitensportwinkels verkopen ze vaak de comfortabelste jassen. In combinatie met toffe boots en mooie jeans hoeven deze er nog niet eens zo slecht uit te zien.

Een net overhemd

Voor speciale gelegenheden is het fijn om een mooi overhemd te hebben dat een zekere klasse uitstraalt. De wat meer duurzame overhemden zijn vaak van wat kwalitatiever stof gemaakt en dat stralen ze ook uit. Bovendien zijn dit soort stoffen vaak een stuk kreukbestendiger en zien ze er niet na drie wasbeurten ontzettend armoedig uit. Het loont dus om ook voor een overhemd wat dieper in de buidel te tasten. Kies de volgende keer dat jij gaat shoppen dus voor duurzame kleding!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[newsletter]