Zo kom je definitief van je ongewenste haargroei af

De meeste manieren van ontharen zijn tijdelijk. Na een paar weken krijg je stoppels en groeit je haar weer terug. Naast alle tijdelijke manieren zijn er gelukkig ook methodes waarmee definitief ontharen mogelijk is, zodat je voor eens en altijd van je ongewenste haargroei af kan komen.

De voordelen van permanente ontharing

Manieren om jezelf tijdelijk van haartjes op ongewenste plekken te ontdoen, zijn er genoeg. Je kan kiezen of je wilt scheren, waxen, epileren met de epilator, met de draad of een ontharingscrème wilt gebruiken. Iedere manier heeft zijn eigen voor- en vooral nadelen. Maar veruit het grootste nadeel is dat je haar elke keer weer terug groeit.

Nooit meer haargroei op plekken waar je het niet wilt, is veruit ideaal natuurlijk. Je hebt dan altijd een gladde huid, geen wondjes na het scheren, geen irritaties na het ontharen en nooit meer ingegroeide haartjes.


Als de zon gaat schijnen kan je zonder zorgen je korte rok of mouwloze jurk aantrekken zonder je bezig te houden met haar op je benen of onder je oksels.

Laser ontharen

Om voorgoed van je ongewenste haargroei af te komen, kan je kiezen uit verschillende methoden. Laser ontharen is de meest effectieve en bekende methode en is bovendien veilig en pijnloos . De laser vernietigt het haar bij de wortel, gaat eerst langzamer groeien en valt tenslotte uit om nooit weer terug te komen.

Voor welke lichaamsdelen is laser ontharen geschikt?

Laser ontharen is een geschikte methode voor het definitief ontharen van bijna alle lichaamsdelen. Zowel je gezicht, borst, rug, armen, benen, oksels en bikinilijn kunnen met de laser behandeld worden.

Er worden bovendien steeds nieuwe, betere technieken ontwikkeld. Zo is er de Elos methode waarmee je pijnloos het haar van je bovenlip voorgoed kan verwijderen. Deze methode combineert laser, licht en radiofrequentie. Deze methode is daardoor ook geschikt voor laser ontharen bovenlip als je hele lichte blonde haartjes hebt.

Voor wie is laser ontharen geschikt?

Laser ontharen is een methode die geschikt is voor mannen en vrouwen. De kleur van je haar en je huid en de dikte van de haar is van belang voor het succes van de behandeling. Ook al merk je na de eerste behandeling meteen al resultaat, de laserbehandeling moet gemiddeld wel 6-10 keer herhaald worden voordat je definitief onthaard bent en de haartjes nooit meer terugkomen.

Werkten lasers vroeger vooral goed bij donkere haartjes op een lichte huid. Tegenwoordig zijn de beste, nieuwste soorten lasers nu geschikt voor elke huidtint: blank, getint en donker. Ze werken ook bij witte, rode en hele lichte blonde haren. Laat je daarom goed informeren voor je aan een behandeling begint.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *