Chic but cheap, zo bespaar je geld op je nieuwe outfit

Het is een welbekend probleem; je gaat een dagje winkelen met een van tevoren vastgelegd budget, en toch weet je het weer te presteren om te veel uit te geven. Je moet er wat voor over hebben om een kledingkast te hebben die up-to-date is, zullen we maar zeggen. Toch kan het een stuk goedkoper! Met een beetje creativiteit en het kennen van de juiste plekken, kun je voor weinig geld toch de leukste outfits scoren.

Outlet vs. Sales

outlet fashionDe ongeschreven regel wanneer je goedkoop wilt slagen, is natuurlijk om te gaan winkelen tijdens de sale. Er is niets mis met het idee om de collectie van afgelopen seizoen tegen een lagere prijs te scoren. Wanneer de sale in Nederland precies plaatsvindt, weet niemand; het is hier namelijk toegestaan om als winkel zijnde het hele jaar door uitverkoopperiodes te hebben. De meeste winkels halen de uitverkooprekken twee keer per jaar, rond februari en juli, tevoorschijn. Om op de hoogte te blijven van de verschillende salesperiodes, kun je je het beste aanmelden voor de nieuwsbrief van je favoriete winkels.

Een andere optie is om te gaan winkelen in een outlet, waar merkkleding continu wordt verkocht tegen een lagere prijs. Vaak bevinden deze outletwinkels zich in een outletcentrum, waarvan er meerdere in Nederland zijn. Mocht je daar nu niet helemaal naartoe willen reizen, kun je dit natuurlijk ook gewoon online doen. Door je gratis aan te melden bij de Zalando Lounge krijg je dagelijks toegang tot exclusieve acties van topmerken. Met kortingen tot 75% is het dé plek voor echte koopjesjagers. En het zou 2016 niet zijn als het niet ook mogelijk was om onderweg te reageren op deze acties. Download daarvoor hier de Zalando Lounge App.

Do it yourself

Neem een middag de tijd om je kledingkast door te spitten, en kijk of je oudere items met nieuwe items kunt combineren. Dat ene shirtje van twee jaar geleden blijkt dan eigenlijk nog steeds heel erg leuk te zijn! Daarnaast kun je ook je creatieve kant vrij laten en oudere kledingstukken customizen. Kijk eens op Pinterest voor leuke en eenvoudige tutorials om je oude kleding om te toveren tot je nieuwe favoriete item.

kleding ruilenKledingruil

Wat je natuurlijk ook kunt doen, is een vriendinnendag inplannen voor een kledingruil. Neem allemaal een aantal kledingstukken mee die je niet meer draagt en waar je op uitgekeken bent. Onder het genot van een kopje thee of een lekkere cocktail kun je de hele dag elkaars kleding gaan passen. Wellicht dat een van hen jouw spijkerbroek nog wel wil hebben in ruil voor dat leuke zomerjurkje dat jij destijds niet meer kon bemachtigen.

Voor de economen onder ons, is het inruilen van kleding tegen geld ook een optie. Steeds meer winkels geven je de mogelijkheid om oude kleding in te ruilen voor korting op een item uit de nieuwe collectie. Daarnaast zijn er genoeg mensen die nog wel een paar munten neer willen leggen voor jouw kleren. Verkoop ze bijvoorbeeld via Marktplaats of ga een dag in de IJhallen van Amsterdam staan. Met de opbrengst kun je weer leuke nieuwe dingen aanschaffen zonder al te diep in de buidel te hoeven tasten.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *