langere benen

Je benen langer laten lijken

Lange benen zijn een schoonheidsideaal. Aan de lengte van je benen zelf kun je niets veranderen natuurlijk. Maar je kunt je benen wel langer laten lijken met deze kledingtips.

# Langer door de juiste schoenen

Dat schoenen met hakken je benen langer en slanker laten lijken is geen geheim. Maar dat is niet alles. Je kan meer doen met schoenen.

ben6

De kleur

Schoenen met een kleur die dicht in de buurt komt van je huidskleur (nude) verlengen je benen optisch. Kijk maar eens naar de schoenen die Maximá vaak aan heeft. Als die schoenen dan ook nog hoge hakken hebben dan is het effect optimaal.


Zwarte schoenen mogen dan overal bij passen, om je (witte) benen langer te laten lijken zijn ze niet ideaal, tenzij je ze combineert met zwarte panty’s of een donkere broek.

Enkellaarzen of hoge laarzen in een heel andere kleur dan je kleding, breken als het ware je benen in tweeën en dat laat ze korter lijken. Laarzen of laarsjes in dezelfde kleur helpen je om je benen langer te laten lijken.

De vorm

Puntige schoenen verlengen als het ware je benen. Dat geldt voor schoenen met verschillende hakhoogten. Dus ook bij platte schoenen en laarzen.

ben4

Open teen

Ook schoenen met een open teen laten de lijn van de benen langer lijken omdat je meer huid laat zien.

Géén enkelbandjes

Schoenen met bandjes om de enkel hebben het tegengestelde effect. Ze breken de lange lijn van je benen en laten je benen korter lijken.

# Broeken

ben2

Broeken met wijde pijpen

Broeken met wijde pijpen of bootcut geven de illusie dat je been langer doorloopt. Combineer je ze ook nog met schoenen met plateauzolen of sleehakken, dan verleng je je benen ook echt, terwijl die lengte voor een groot deel onder de wijde pijp verdwijnen.

ben8

Broeken met hoge taille

Broeken die hoog in de taille eindigen geven maken de lengte van een broek langer dus laten ze je benen langer lijken. Als ze dan ook nog wijde pijpen hebben dan vergroot je dat effect nog meer.

Broeken met zelfde kleur schoenen of laarzen

Schoenen of laarzen in een zelfde kleur als de broek geven het idee van extra lengte. Ook broeken met een tuxedo bies geven een idee van extra lengte.

Cropped broeken

De zogenaamde cropped jeans of broeken zijn wat korter. Ze eindigen ergens tussen halverwege de kuit en boven de enkels. Dit soort broeken laat je benen over het algemeen korter lijken.

# Rokken voor langere benen

Bij rokken helpt het als je benen bruin zijn. Dit laat je benen slanker en daardoor langer lijken.

ben11

A-lijn rok

Een rok met een A-lijn, dus die iets wijder uitloopt geeft een idee van extra lengte.

ben12

Lengte van de rok

Om je benen langer te laten lijken is een lengte boven de knie of onder de knie goed. Laat de rok niet op de knie eindigen, dat deelt je been als het ware door midden en laat je benen juist korter lijken. Als je een lange rok draagt, helpt het je benen langer te laten lijken als je er iets korts op draagt. Ook bij rokken helpt een hoge taille.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *