ogen groter laten lijken

Make-up tips voor grotere ogen

Grote ogen zijn aantrekkelijk. Maar niet iedereen heeft van nature grote ogen. Met deze make-up tips voor grotere ogen kan je ze wel groter laten lijken.

Wat heb je nodig?

  1. Een (oog)primer
  2. Oogschaduw in een tint naar keuze in licht, medium en donker
  3. Bruin of zwart oogpotlood of eyeliner
  4. Een wit of nude oogpotlood
  5. Bruine of zwarte mascara
  6. Highlighter of witte oogschaduw
  7. Wimperkruller

Daarnaast kan je als je wilt nog een highlighter, oogschaduw of eyeliner gebruiken.

Volg de 11 stappen om je ogen groter te laten lijken met make-up

Volg alle stappen make-up tips of alleen de stappen naar keuze voor een open blik en grotere ogen.


1. Breng je wenkbrauwen in vorm

  • Zorg dat je wenkbrauwen goed gevormd zijn. Door je wenkbrauwen in vorm te brengen en haartjes aan de onderkant te epileren, wordt de ruimte tussen je oog en wenkbrauw groter waardoor je een open blik krijgt en je grotere ogen krijgt. Zorg dat je wenkbrauwen iets gebogen zijn. Maak je wenkbrauwen vooral niet te smal. Laat ze ver genoeg doorlopen richting je slapen.
  • Geef je wenkbrauwen voldoende kleur met een wenkbrauwpotlood of wenkbrauw-mascara voor een goed contrast.

2. Gebruik een primer

  • Breng een primer aan op je ooglid. Dit zorgt ervoor dat je oog make-up goed blijft zitten.

3. Breng een lichte oogschaduw aan

  • Neem een lichte, neutrale kleur oogschaduw en breng deze aan op je hele ooglid champagne, zacht roze of ivoor bijvoorbeeld. Lichte kleuren reflecteren licht waardoor je ogen groter lijken.

4. Benadruk de vouw van je oog

  • Gebruik een iets medium kleur oogschaduw net boven de vouw van je oog. Blend de kleur uit naar de zijkanten en omhoog voor de illusie van een groter oog.
  • Gebruik een iets donkerder tint net boven je buitenste ooghoeken en blend goed. Dit geeft diepte aan je oog.

5. Binnenkant bovenste ooglid

  • Kleur de binnenkant van je bovenste ooglid, het randje net onder je bovenste wimpers, met een oogpotlood bruin of zwart. Zo lijkt de basis van je wimpers dikker en lijkt het of je ogen zich wijder openen.
winged eyeliner voor grotere ogen
Winged eyeliner

6. Eyeliner op het bovenste ooglid

  • Gebruik eyeliner net boven je bovenste wimpers. Zet een dunne lijn. Door eyeliner aan te brengen boven je ogen, trek je dat gedeelte als het ware bij je ogen. Speel een beetje met de vorm en waar je eyeliner aanbrengt om er achter te komen wat voor jou het beste werkt.
  • Je kan de lijn met je eyeliner doortrekken naar buiten en er een winged eyeliner van maken. Dit lift als het ware je oog en geeft de illusie van meer ruimte.
  • Koele kleuren, maar vooral blauw laten het wit van je ogen witter lijken. Je ogen springen er daardoor extra uit en lijken groter. Probeer daarom ook eens een blauwe eyeliner of blauwe oogschaduw.
wit lijntje
Wit oogpotlood op je onderste ooglid

7. Wit oogpotlood op de binnenkant van je onderste ooglid

  • Kleur met een witte of nude kleur oogpotlood de binnenkant van je onderste ooglid, ook wel waterlijn genoemd. Zo lijkt het oogwit en dus je oog groter.
  • Gebruik geen donkere kleuren op je onderste ooglijn. Hierdoor lijken je ogen juist kleiner

8. Zachte schaduw onder je onderwimpers

  • Breng een lichte schaduw aan in bruin of taupe onder je onderste wimpers met een oogpotlood of met neutrale oogschaduw. Zorg voor een natuurlijk effect door de kleur wat uit te wrijven. Je ogen spreken hierdoor meer, maar het houdt je blik meer open dan een strakke zwarte eyeliner.

9. Krul je wimpers

  • Gebruik een wimperkruller om je wimpers meer naar boven te krullen. Zo lijken je ogen wijder open en dus groter.
  • Met je wimpers kun je extra de nadruk op je ogen leggen. Als ze mooi naar boven krullen laat dat je ogen groter lijken. Neem een wimperkruller en verwarm die een paar seconden met je föhn. Voel even of die niet te heet is. Krul je wimpers.

10. Mascara

  • Bovenwimpers: Breng een mascara aan op je bovenste wimpers. Kies een mascara die zorgt voor volume en meer lengte. Besteed vooral aandacht aan de wimpers aan de buitenkant van je oog. Deze verlengen als het ware je oog naar de zijkant.
    Als je blond hebt en een lichte huid gebruik dan bruine of donkergrijze mascara. Als je donkere ogen hebt een een wat getinte huid kun je ook zwart gebruiken.
  • Onderwimpers: Breng heel licht en bescheiden mascara aan op de onderwimpers. Vermijd klontjes. Niet bij iedereen staat mascara op je onderste wimpers mooi. Probeer het bij één oog en kijk wat je mooier vindt.

11. Highlight in de binnenste ooghoek

  • Gebruik een highlighter of (witte of parelmoer oogschaduw) in je binnenste hoek van je oog
  • Om het gebied tussen je oog en wenkbrauwen nog eens te benadrukken kun je ook een highlighter gebruiken onder je wenkbrauwen waar deze het hoogste is. Je zult zien dat het hierdoor lijkt of je oog wat omhoog getrokken wordt. Het filmpje hieronder laat het goed zien.en net onder je wenkbrauwboog. Dit laat je ogen groter lijken en het wit van je ogen witter.

Voorbeeld video

Kijk vooral even de video hieronder. Het laat je duidelijk zien hoe het ene oog groter lijkt door make-up dan het andere oog.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *