Zo vind je de juiste kraan voor je badkamermeubel

Zo vind je de juiste kraan voor je badkamermeubel

Ben je de badkamer aan het verbouwen of renoveren en ben je op zoek naar een kraan die past bij het sanitair? We helpen je graag op weg. In dit artikel lees je dan ook alles over verschillende stijlen en leggen we uit wanneer je kiest voor een inbouwkraan of een opbouwkraan. Daarnaast lees je welke afmetingen van belang zijn als je een nieuwe kraan aanschaft.

Kies een stijl die bij jou past

Voor je aan de slag gaat met het kiezen van de juiste kraan, bepaal je de stijl die het beste bij je badkamer past. Hangt of staat er al een badkamermeubel? Kies dan een kraan die hierbij past, zodat het een mooi geheel vormt met het badkamermeubel. Bij een klassieke stijl kies je voor een kraan van zilver of goud. Wie meer houdt van een industriƫle en strakke uitstraling, kiest voor een zwarte kraan. Ook geborsteld koper is een optie. Koper is goed te combineren met wit en past mooi in een moderne badkamer. Daarnaast zorgt koper voor een warme uitstraling.

Zo vind je de juiste kraan voor je badkamermeubel
Zwarte kraan

Een inbouwkraan of een opbouwkraan?

Bij een mooi badkamermeubel, hoort een passende kraan. Tegenwoordig is er een ruim aanbod beschikbaar en kun je kiezen voor zowel opbouw- of inbouwkranen in verschillende kleuren en materialen. Denk hierbij aan materialen zoals chroom, roestvrij staal (RVS) en messing. Wanneer je een badkamer volledig gaat verbouwen en kiest voor een minimalistische uitstraling in je badkamer, is een inbouwkraan de beste optie. Hierbij zijn alle leidingen netjes weggewerkt en komt de kraan direct uit de muur. Wanneer je een bestaande kraan wil vervangen en liever niets aanpast, kies je voor een opbouwkraan. Na het vervangen van de opbouwkraan is deze in een handomdraai klaar voor gebruik.

Bepaal de juiste afmeting van de kraan

Het is belangrijk dat de afmetingen van de nieuwe kraan goed passen bij de afmetingen van de wastafel of waskom. Bij een wastafel is het van belang dat het water op maximaal een centimeter van de afvoer terecht komt. Bij een waskom moet dit direct in de afvoer terecht komen. In de praktijk betekent dit dat er tien tot vijftien centimeter ruimte moet zijn tussen het einde van de uitloop en de rand van de wastafel. Daarnaast is het prettig als de kraan op negentig tot honderd vijf centimeter hoogte hangt. Hiermee voorkom je rugklachten en kun je je gezicht en handen goed wassen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *