camper

Wees zuinig op je camper door camper isolatie

De populariteit van vakantievieren met een camper is zeker de afgelopen periode enorm toegenomen. Je voelt je als een koning zo rijk en je geniet van het ultieme gevoel van vrijheid als je er met je camper op uit trekt. Impulsiviteit is geen enkel probleem; als je in een mooie streek komt en zin krijgt om er een paar dagen te verblijven, dan kan dit. Dat is toch heel wat beter dan elke dag van je vakantie of trip van tevoren te plannen. Het maakt niet uit in welk seizoen je van plan bent met je camper te reizen. Winter of zomer, lente of herfst, in je huis op wielen voel jij je thuis. Toch merk je dat het in de zomer erg warm kan worden en in de winter komt het voor dat je verkleumd wakker wordt. Is je camper isolatie wel op orde?

Een nieuwe camper of een mooi zelfbouwproject?

Adequate camper isolatie is van het allergrootste belang. Niet alleen voor je eigen comfort, maar ook voor je gezondheid en de levensduur van je camper, die toch een aardige investering heeft gevergd. Koop je een nieuwe camper, dan mag je er gerust van uitgaan dat de camper isolatie goed is. Heb je een wat ouder model en merk je dat het niet altijd even comfortabel voelt, dan is het slim om je isolatie te onderzoeken en te verbeteren. Ben je van plan om een busje om te bouwen tot camper, dan is isolatie cruciaal. Je kunt met een beetje handigheid en doorzettingsvermogen zelf je camper isolatie verzorgen. Er zijn handige accessoires om de puntjes op de i te zetten.

Een aantal handige tips voor camper isolatie

Je camper bestaat voor een groot deel uit metaal en ramen. Metaal en ramen geleiden warmte erg goed. In de zomer kan je camper als een sauna aanvoelen, in de winter lijkt het alsof je wakker wordt in een koelruimte. Bij het koken, maar ook als je slaapt, komt veel vocht vrij, dat zich kan ophopen en roest of schimmel kan veroorzaken. Tenzij je er iets aan doet.

· Denk in laagjes: Net zoals met kleding is het ook bij het isoleren van je camper extra effectief als je materialen in meerdere lagen aanbrengt. Een combinatie van dubbelzijdig noppenfolie, schapenwol en piepschuim werkt bijzonder goed.

· Vergeet de moeilijke hoekjes niet: In een goed ingerichte camper blijft geen enkel hoekje onbenut. Dit kan wel tot gevolg hebben dat je niet zomaar overal bij kunt. Discipline is nu je grootste vriend, want je mag echt geen ruimte of hoekje, hoe klein ook, overslaan als je je camper echt goed wilt isoleren.

· Let op koudebruggen: Als isolatielagen niet goed op elkaar aansluiten, kan kou ertussen door trekken. Deze koudebruggen zijn funest voor je isolatie en doen veel van je harde werk teniet. Gelukkig kun je ze voorkomen. Zorg ervoor dat lagen elkaar overlappen en let speciaal op de wielkasten. Dit zijn notoire koudebruggen.

· Besteed extra veel tijd aan vloer en plafond: Deze grote oppervlaktes warmen snel op en koelen snel af. Goede isolatie, in laagjes, levert je al snel veel winst op.

· Bestel raamisolatie, grillisolatie en isolerende buitenhoezen: Er is voor elk merk en elk type camper op maat gemaakte oplossingen op voorraad. Wees slim en bestel ze online; dat scheelt je veel tijd, moeite en geld.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *