kindvriendelijke vloer

Wat zijn kindvriendelijke vloeren?

Laatst bijgewerkt:

Kinderen brengen veel drukte, rommel en plezier met zich mee. Er wordt veel gespeeld en daarbij wordt er ook wel eens wat geknoeid. Je kan van jonge kinderen ook niet echt verwachten dat ze rekening houden met de vloer. Daarom is het het beste om een kindvriendelijke vloer te kiezen die tegen een stootje en een vlekje kan. Welke vloeren zijn geschikt voor de slaapkamer van kinderen en voor de woonkamer waar kinderen regelmatig spelen? Aan welke voorwaarden moeten kindvriendelijke vloeren bij voorkeur voldoen?

Vloeren moeten niet koud aanvoelen

Kinderen spelen, rollen en kruipen graag over de vloer. Dan is het niet fijn als een vloer koud en hard aanvoelt. Tegelvloeren, gietvloeren of grindvloeren zijn praktisch in het onderhoud, maar voelen wel koud en hard aan, tenzij je vloerverwarming hebt natuurlijk. Vloerbedekking is zacht maar is minder goed bestand tegen vuil en vlekken. Andere voorbeelden van vloeren die niet koud aanvoelen en kindvriendelijk zijn, zijn bijvoorbeeld een kurkvloer, vinylvloer of een PVC vloer. Voorbeelden van een PVC vloer kan je bekijken op isodeco.nl

De vloer moet tegen vocht en vlekken kunnen

Een vloer waar kinderen op spelen, moet tegen vocht en vlekken kunnen. Er valt natuurlijk wel eens wat drinken om of er wordt etenswaar geknoeid. Kinderen knutselen ook graag met lijm of verf en daarbij valt ook weleens een vlekje.

Er zijn gelukkig vloeren die daar goed tegen kunnen en die makkelijk weer schoon te maken zijn. Hierbij komen weer de vinyl en PVC vloer gunstig uit de bus. Laminaat en parket zijn ook geschikt mits het niet te nat wordt.

Een vloer moet niet te snel beschadigen

Een vloer moet niet te snel beschadigen

Kinderen hebben vaak zand onder hun schoenen en dat schuurt op de vloer. Ook gespen en ritsen kunnen krassen veroorzaken. Een wat zachtere houten vloer is daarom een minder goed idee net als gietvloeren die bij intensief gebruik ook krassen gaan vertonen. PVC vloeren ook gevoeliger voor diepe krassen. Het is hierbij wel mogelijk om de delen met krassen te vervangen. Vloerbedekking, laminaat of tegelvloeren lijken het meest krasbestendig.

Welke vloer is geluiddempend?

Wie op zoek is naar een geluiddempende vloer komt al snel uit bij vloerbedekking of bij een PVC vloer. Tegels, laminaat en hout maken al snel geluid als je erover heen loopt. Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om een kleed of speelkleed neer te leggen om het geluid te dempen.

Anti-allergisch

Veel kinderen kampen met allergieën. Heb je een kind dat allergisch is voor huisstofmijt, dan kan je het beste een harde vloer kiezen zoals parket, laminaat, tegels of PVC. Er zijn eventueel ook wel anti-allergie tapijten die het stof vasthouden en voorkomen dat het stof weer in de lucht gaat rond dwarrelen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *