verhuizen of niet
Photo by bruce mars on Unsplash

Verhuizen of toch maar niet?

Er is een verschil tussen moeten verhuizen of willen verhuizen. Maar ook als je zelf de beslissing neemt om te verhuizen, kan je twijfels hebben.

Als de gedachte aan een ander huis of andere omgeving eenmaal in je hoofd is opgekomen, blijft het vaak op de achtergrond knagen. Aan de andere kant, als je eenmaal je huis verkocht hebt, dan is er geen weg meer terug. Best een lastige beslissing dus.

Hoe weet je of je klaar bent om te verhuizen?

Stel jezelf eerst deze 4 vragen voordat je een verhuisbedrijf inhuurt. Het kan je helpen om de dingen op een rijtje te zetten.

1. Wat bevalt je niet aan waar je nu woont?

Het idee om te verhuizen komt meestal ergens vandaan. Denk goed na over de werkelijke reden. Zijn er dingen aan je huis die je niet bevallen of is het te klein? Bevalt de omgeving je niet?

Of ben je misschien rusteloos omdat je baan je niet bevalt of omdat je relatie niet lekker loopt? Zijn er andere dingen die je anders zou willen zien die eigenlijk niks met je woonsituatie te maken hebben?

2. Wat ga je missen?

Hoe positief een verhuizing ook lijkt, er zitten ook negatieve kanten aan. Probeer die in je enthousiasme om weg te gaan niet te vergeten.

Het gras lijkt altijd groener bij de buren. Misschien stel je jezelf het idee om ergens anders te gaan wonen wel mooier voor dan het in werkelijkheid zal zijn. In plaats van je blik te zeer op de toekomst te richten, zou je ook even moeten nadenken over de leuke dingen die zal gaan missen.

Denk aan mensen in de buurt die jij gaat missen en die jou gaan missen, familie, clubs of verenigingen. Als je naar een andere stad gaat, bedenk dan de positieve dingen van de plaats waar je nu woont. Fijne winkels, parken, restaurants, enz.

3. Wat zal er veranderen als je verhuisd bent?

Om erachter te komen of je echt toe bent aan verhuizen, is het goed om je af te vragen wat de veranderingen en vooral verbeteringen zijn, als je eenmaal in je nieuwe huis woont.

Is de omgeving mooier, woon je dichter bij de natuur of juist dichter bij de winkels? Moet je verder reizen naar je werk? Is je nieuwe huis groter of juist kleiner, heb je dan een tuin of juist niet? Is het een veilige omgeving?

Denk ook na over je familie. Zijn er (oudere) familieleden die het vervelend vinden dat je weggaat. Moet je nu langer reizen als je op bezoek gaat.

Kortom, vraag je af of het de beste beslissing is voor je gezin maar ook voor degenen die je achterlaat.

4. Is het financieel en praktisch haalbaar?

Dromen mag altijd. Maar kijk wel altijd of het haalbaar is. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Kan je een verhuizing op dit moment betalen?
  • Hoe is de huizenmarkt?
  • Is de nieuwe omgeving geschikt voor kinderen
  • Kan je de stress aan die een verhuizing met zich meebrengt?
Foto: bruce mars on Unsplash

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *