Update je huis met de slimme producten van Nest

Update je huis met de slimme producten van Nest

Laatst bijgewerkt:

Nest heeft een serie slimme producten voor in huis.

Wij probeerden de Nest thermostaat, de Nest cam voor binnen en voor buiten en de Nest rook/CO melder uit.

Update je huis met de slimme producten van NestNest thermostaat

De Nest Learning Thermostat is een slimme, draadloze thermostaat. Wie lijkt het nou niet fijn om thuis te komen in een warm huis. Zonder dat je verwarming daarvoor de hele dag aanstaat natuurlijk. Dat kan met de Nest thermostaat.

Ten eerste programmeert de thermostaat zichzelf. De thermostaat houdt de eerste weken bij wanneer er wel en geen mensen thuis zijn, wanneer er mensen wakker zijn en gaan slapen. De temperatuur wordt daaraan aangepast. Je huis wordt verwarmd voordat je thuis bent en de temperatuur wordt verlaagd als je weg bent of slaapt.

En, mocht je een keer afwijken van je normale schema en eerder thuis zijn dan normaal? Of vind je het toch een beetje te koud als je in bed ligt? Dan kan je vanaf je mobiel de verwarming bedienen. Dat werkt perfect!

Energie besparen

Zo’n slimme thermostaat helpt je natuurlijk ook om energie te besparen. Hoeveel kan je zien in je maandelijkse rapport. Vergelijk het in de energiegeschiedenis met de weken ervoor en kijk waar het nog beter kan. Als je goed bezig bent laat de thermostaat dat zelf ook zien. Je ziet dan een groen blaadje op de thermostaat. Ook wordt aangegeven hoeveel tijd er nog nodig is om de ruimte tot de gewenste temperatuur te krijgen.

nest thermostaat

Update je huis met de slimme producten van NestNest Cam Indoor

Zet een Nest Cam binnen neer op een strategische plek en je kan op je mobiel precies zien wat er thuis gebeurt. Wie er binnenkomt en wie er weggaat. Natuurlijk hoef je niet alles live te volgen, je krijgt een mailtje met beeld toegestuurd als er iets beweegt. Je kan de software zo instellen dat als jij (en je mobiel) niet thuis zijn, de camera geactiveerd wordt.

De camera heeft een bereik van 130 graden. Overdag zijn de beelden volledig in kleur. Als het donker is, gebruikt de camera infraroodverlichting . De beelden zijn, zoals je hieronder kan zien, ook in het donker erg duidelijk.Update je huis met de slimme producten van Nest

Update je huis met de slimme producten van NestNest Cam Outdoor

De outdoor camera werkt hetzelfde als de indoor camera, maar is waterdicht en daarom uitermate geschikt om buiten in de tuin of bij de voordeur op te hangen. Hij is heel eenvoudig te monteren en met een supersterke magneet en een kogelgewricht eenvoudig te verdraaien. Omdat deze camera ook een reikwijdte heeft van 130 graden, is het beeld dat hij opneemt heel ruim. De camera is ook uitgerust met een microfoon. Je kan de camera niet op afstand bewegen. Wil je hem bijstellen, dan moet je dat handmatig doen.

Ook hier zijn de beelden zowel overdag als ’s nachts heel duidelijk.

Update je huis met de slimme producten van Nest

Update je huis met de slimme producten van NestNest Protect

Als de Nest Protect rook of koolmonoxide detecteert, kan de Nest Thermostat een waarschuwing weergeven. De thermostaat kan ook het verwarmingssysteem uitschakelen om te voorkomen dat het gevaar zich verspreidt. Je kan op je mobiel zien of alles ok is. Ook als je niet thuis bent en dat is een veilig idee. Een leuk detail is dat de Nest Protect oplicht als je er in het donker langs loopt. De Nest Protect waarschuwt je met een vrouwenstem als de batterijen op raken of als er iets niet klopt. Ook als alles ok is (hij test zichzelf zeer regelmatig) laat hij het je weten. Je kunt hem zonder boren in het slot draaien van je huidige rookmelder. Zo “gepiept”.

Conclusie

De Nest producten zijn niet alleen heel eenvoudig te installeren en te bedienen, ze zien er ook nog eens mooi uit. Je kan de Nest producten afzonderlijk gebruiken, maar heb je er meer dan één, dan werken ze ook met elkaar samen. Zo kan de Nest Protect als er een verhoogd niveau van CO of rook gesignaleerd wordt, de thermostaat afzetten. Natuurlijk krijg je ook berichten op de thermostaat zelf en op je mobiel.

Meer informatie over de Nest producten vind je hier.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *