Sony WF-1000X

Sony WF-1000X review

De Sony WF-1000X oortjes zijn klein, draadloos en zitten in een mooi doosje met 3 paar oorkussentjes  en nog eens 3 paar reserve.

Het geluid

Ondanks het kleine formaat hebben deze oortjes een uitstekend gebalanceerd en dynamisch geluid, dat ook nog eens aan te passen is aan je persoonlijke smaak via de bijbehorende app. Dat moet ook wel, want de Sony WF-1000X “truly wireless” oortjes beginnen net in een prijsklasse waarin ze concurreren met andere high end geluidsproducten. Deze oortjes sluiten het geluid van buiten erg goed af. Er zit een uitstekende noise cancelling functie in deze kleine apparaatjes, met twee verschillende standen. Dit vraagt wel veel van de batterijen, maar samen met de constante bluetooth verbinding houden de oortjes dit urenlang vol. Niet alleen dat, het kleine opbergdoosje waarin je de oortjes opbergt, fungeert ook als oplader.

sony doosje

Gebruiksgemak

De Sony WF-1000X heeft meer te bieden dan alleen goed een geluid. Uiteraard zit de echte kwaliteit van de Sony WF-1000X in de bewegingsvrijheid. Er zit op allebei de oortjes maar één knop, de linker voor de noise cancelling en de bluetooth zoek functie en met de rechter bedien je de muziek en neem je je telefoon op. Het enige nadeel aan dit gebrek aan knoppen is, dat het niet mogelijk is om het volume aan te passen met de oortjes zelf.

Truly wirelesss

Het zijn “truly wireless” bluetooth oortjes. Dit betekent niet alleen dat ze niet met een kabel aan je telefoon vast zitten, maar ze zitten niet eens aan elkaar vast met een kabel.

 

Draagcomfort

Het draagcomfort van de oortjes ligt erg hoog. Met de drie paar verschillende oorkussentjes en drie paar reserve in de maten S, M en L, kan je altijd wel een paar vinden dat goed zit. Ze zijn erg licht en de oorkussentjes blijven zelfs na een langere periode comfortabel aanvoelen. Je hoeft niet bang te zijn dat ze uitvallen. Ook als je vrij wild met je hoofd beweegt, blijven de oortjes prima in je oor zitten. Dat maakt ze ook geschikt om mee hard te lopen bijvoorbeeld. Het feit dat er geen kabel aan zit is hier natuurlijk dan ook een grote plus. Niet alleen kan een kabel ergens achter blijven hangen, maar je voelt/hoort hem vaak bij elke beweging van je hoofd.

Nadelen?

Weinig. De oortjes zijn zo klein, dat je goed moet opletten waar je ze opbergt. Door het kleine formaat vallen ze makkelijk uit je zak. Het is het beste om ze consequent in het doosje te bewaren.

Conclusie

Als je de Sony WF-1000X oortjes draagt, ben je je nauwelijks meer bewust van de omgeving door de goede geluidsafsluiting en de uitstekende bluetooth verbinding. Je zou bijna vergeten dat je oortjes in hebt, als je er mee naar muziek luistert.

 

 

  1. The Sony WF-SP100X headphones are a great choice for someone looking for a little oomph in their true wireless earbuds. Sony has done a great job at making those extra millimeters count.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *