Julia700702 / Shutterstock.com

Tips om je terras extra gezellig te maken

Het is bijna zomer. Als het weer een beetje meezit is het ook tijd voor de tuin en het terras.

Als je terras er uitnodigend uitziet, dan ga je er ook eerder en met meer plezier zitten. Hieronder 8 tips om je terras op een eenvoudige manier op te fleuren.

1. Maak het huiselijk

Een terras kan je eigenlijk zien als een verlenging van je huis, een buitenkamer. Maak hem dus zo gezellig mogelijk en kleed je terras aan met kussens en zoals op de foto een kleed op de vloer. Voordeel is dat je met een paar kleuraccenten je terras ieder seizoen een andere sfeer of uiterlijk kan geven.

2. Fleur je terras op met bloemen

De gemakkelijkste manier om je terras op te fleuren is met bloeiende bloemen in potten of bakken. Dat kan met éénjarigen, maar eigenlijk is het nog leuker om het met bloembollen te doen. Dat vergt een beetje planning want je moet ze langer van te voren al poten. Maar het resultaat is vaak verrassend en leuk.

3. Exotisch tintje

Bloemen zijn mooi, maar vragen wel zorg en aandacht. Is dat niet je ding, kies kan voor cactus- en vetplanten. Die kunnen langer zonder water en geven een exotisch tintje aan je terras of tuin.

4. Wat voor vloer kies je?

Een terras kan je maken op tegels of houten vlonders. Een andere vrij goedkope mogelijkheid is om kunstgras op je terras te leggen. Het is lekker zacht en vraagt geen onderhoud. Je kan het eventueel af en toe stofzuigen.

5. Overkapping

Met een gedeeltelijke of hele terrasoverkapping kan je natuurlijk langer en vaker buiten zitten. Je bent beschermt tegen de kou, de regen en zoals je wilt de zon. Met een overkapping heb je de keuze. Je kan kiezen om een overkapping aan je huis te laten bouwen of een losse overkapping verderop in de tuin waaronder je kan zitten. Sommige overkappingen kan je open schuiven zodat je toch in de openlucht en de zon kan zitten. Je kan er zelfs voor kiezen om de zijkanten dicht te maken.

Julia700702 / Shutterstock.com

 

6. Plaats om te koken

Je hebt er echt niet veel ruimte voor nodig. Afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt, plaats je kleine barbecue of een grote buitenkeuken en je kan heerlijk buiten koken en eten. Een pizza-oven behoort ook tot de mogelijkheden.

 

7. Water

Water en vooral kabbelend water geeft rust. Een kleine vijver naast je terras of een pot met water waar je een kleine mini vijver van maakt, geven een leuk accent aan je terras. Vooral als je er een mooie waterlelie in  kan laten groeien.

Julia700702 / Shutterstock.com

8. Licht

Als je ‘s avonds lang buiten wilt blijven zitten, dan is licht natuurlijk wel handig. Dat hoef helemaal niet ingewikkeld te zijn. Een leuke slinger met lichtpeertjes maakt het al snel gezellig.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *