Test: Ring Video Doorbell 2

De Ring Video Doorbel 2 lag er al een tijdje om te testen. Om eerlijk te zijn omdat we er enigszins tegenop zagen om hem te installeren. De oude bel moet eraf, er moet geboord worden. Kortom, het is even een klusje en wij zijn niet de handigste….

Alles wat je nodig hebt…

Gelukkig zit alles wat je nodig hebt om de Ring deurbel te installeren, in de doos. Tot de schroevendraaier, schroeven, pluggen, een waterpasje en het boortje aan toe. Zelf moet je natuurlijk wel een boormachine hebben.

gereedschap

Aan de slag

Het eerste dat je moet doen is de bijgeleverde batterij opladen met het micro USB snoertje dat is meegeleverd. Dat duurt even (8 uur totdat de batterij compleet is opgeladen). Dus ondertussen kan je mooi even de Ring app downloaden op je mobiel en tablet. Het kan zelfs op je laptop met Windows 10. Registreer jezelf en bewaar je paswoord. Als je batterij geladen is, plaats je hem in de bel. Je kan dan alvast kijken hoe het werkt.

Ring app

Met de app zorg je, dat je Ring toegang krijgt tot je Wifi netwerk. Verder kan je de bel activeren en de instellingen wijzigen. Zo kan je alerts krijgen als er iemand aanbelt. Maar ook motion alerts instellen. Dat is wel leuk, want van alles wat beweegt, krijg je dan de beelden doorgestuurd naar je mobiel. Ook in het donker. Maar dat is wel een aanslag op de batterij-duur en in de meeste gevallen onnodig.

Bij mijn mobiele telefoon, en ik weet niet of dat bij alle mobiele telefoons zo is, krijg ik alleen een signaal als de app geopend is. Wel kan je als de bel gaat de app openen en kan je alsnog direct of later kijken wie er aan de deur staat of stond.

Oude bel eraf, nieuwe bel erop

Als de batterij is opgeladen is het tijd om de bel aan de muur te bevestigen. Daarvoor haal je eerst de stroom eraf natuurlijk. Schroef de oude bel van de muur en maak de bedrading los. Teken de gaten af waar je moet boren en boor de gaten met het bijgeleverde boortje. Dan eerst de draadjes verbinden met de twee schroefjes. En dan is het heel makkelijk om met de bijbehorende pluggen en schroeven de bel te bevestigen. Er zit een uitsparing voor het kleine waterpasje en daardoor kan je hem makkelijk recht hangen. Dat is het eigenlijk. Je kan kiezen tussen een donkergrijze of zilverkleurige front van de bel.

Zonder de aansluiting op elektriciteit van de mechanische of digitale bel, werkt de Ring doorbell ook. Alleen zal de batterij dan sneller leegraken en weer opgeladen moeten worden.

Ring Chime Pro

De Ring Video Doorbell 2 heeft een goed Wifi signaal nodig om te functioneren. Mocht je router of modem nu ver van de bel afzitten, dan is er de de Ring Chime Pro. Je doet hem in het stopcontact ergens dicht bij de bel. Je kan Ring Chime Pro ook in de ring app activeren. De Ring Chime Pro versterkt het dan het Wifi signaal zodat je bel prima werkt.

Gelukt!

Ondanks dat we bepaald geen doe-het-zelvers zijn, is het dus zonder teveel problemen gelukt om de Ring Video Doorbell 2 op te hangen en te installeren.

 

 

 

 

 

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *