ebike trappen

Soms hard trappen, soms niet

Steeds meer mensen stappen over naar een elektrische fiets. Maar hoe zit het als je soms wel behoefte hebt aan wat ondersteuning, maar ook vaak genoeg gewoon zelf hard wilt trappen? Is een e-bike dan nog steeds een goede optie, of is het in dat geval eigenlijk zonde van je geld?

Wanneer heb je ondersteuning nodig?

Zelfs voor wie nog zo graag fietst, of voor wie nog zo’n goede conditie heeft, kan een beetje extra steun op de fiets best welkom zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan dagen waarop het stevig waait en je de wind, uiteraard, frontaal tegen hebt. Zelfs iemand die graag fietst wordt hier niet blij van, en de kans is groot dat je bezweet en wel aankomt op de plaats van bestemming.

Of denk eens aan iemand die met veel plezier iedere dag op zijn of haar fiets naar het werk gaat, goed voor de conditie en het milieu, maar na een paar maanden een flinke hekel ontwikkelt voor die heuvel of dat viaduct dat zich midden op de route bevindt. Fietsen, leuk, maar iedere dag diezelfde bult weer op, zowel aan het begin van de dag als het einde, dat kan je flink gaan tegenstaan of er zelfs voor zorgen dat je de auto maar weer pakt.

Ook situaties waarin je veel extra gewicht meezeult op je fiets kunnen vragen om een ‘steuntje in de rug’. Denk bijvoorbeeld aan de wekelijkse boodschappen, of fietsen met een kind op je fiets erbij. Dat kan flink pittig zijn, en typisch zo’n moment waarop je zou willen dat je net wat minder hard hoefde te trappen.

Soms zelf trappen, soms een extra zetje

Tegenover al die momenten waarop je graag wat extra steun zou willen, staan vast en zeker ook genoeg momenten waarop we met alle liefde zonder ondersteuning zelf willen trappen. Gewoon, tijdens een dagelijks rondje door de buurt, of wanneer je wind mee hebt. Bij wat kleine boodschappen, of wanneer je kind naast je fietst. Al die momenten waarop fietsen heerlijk is, en je er geen enkel probleem mee hebt om zelf door te trappen.

Heb je genoeg momenten waarop je toch graag die ondersteuning zou willen, dan kan de aanschaf van een e-bike alsnog een goede keuze zijn. Kies er dan wel voor eentje waarmee je ook moeiteloos kunt fietsen zonder ondersteuning, dit is niet altijd het geval namelijk. Kies je voor de Muto’s urban e-bike, dan is dat geen probleem. Sterker nog, je kunt de Muto nog veel verder aanpassen aan je wensen. Een kinderzitje klik je er zo op of af, net als extra transportmogelijkheden. De fiets kan je zelf samenstellen en weer veranderen met behulp van een flink aantal accessoires, wel zo handig en flexibel.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *