raambekleding zijgeleiding

Raambekleding tips voor schuine ramen

Lang niet alle ramen zijn helemaal verticaal. Vooral op zolders en in serres vind je vaak ramen die een bepaalde helling hebben. Daarnaast zijn er ook ramen die niet vierkant of rechthoekig van vorm zijn maar bijvoorbeeld een schuine kant hebben of zelfs rond of halfrond zijn. Leuk om te zien, maar wat doe je dan met je raambekleding?

Het kiezen van raambekleding voor schuine of asymmetrische ramen kan wel wat uitdagender zijn en de mogelijkheden die je hebt zijn wat beperkter. Dat wil niet zeggen dat het niet mogelijk is.

Schuine ramen

Bij schuine ramen of kiepramen, ramen die in wanden of daken zitten met een hellingshoek, kan je geen los hangende raambekleding gebruiken.

Je hebt hier raambekleding nodig die langs de zijkanten geleid worden zoals rolgordijn met zijgeleiding. Behalve rolgordijnen zijn er ook shutters en jaloezieën met zijgeleiding. Naast ramen kan je dit soort raambekleding met zijgeleiding ook gebruiken voor ramen in deuren. Zo voorkom je dat de bekleding door tocht of wind gaat opwaaien of klepperen.

Verduisterend

Wil je graag extra verduisterende raambekleding, dan heb je ook profijt bij bekleding met zijgeleiding omdat hierbij aan de zijkanten nauwelijks licht wordt doorgelaten.

driehoekig raam

Ramen met afwijkende vormen

Behalve ramen die in een schuine wand of schuin dak geplaatst zijn, zijn er ook ramen met een afwijkende vorm. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ronde, driehoekige, achthoekige of ovale vormen. Ook hiervoor het zoeken van geschikte en passende raambekleding wat lastiger maar niet onmogelijk.

Voor ramen met een schuine zijde zijn verticale jaloezieën of lamellen een goede optie. Deze verticale jaloezieën waren een tijdje minder te zien, maar lijken nu weer terug van weggeweest.

De raambekleding voor aparte vormen ramen vraagt vaak wel om maatwerk en vakwerk. Verticale lamellen zou je nog zelf kunnen aanpassen. Maar in de meeste gevallen kan je beter een professional inschakelen omdat het inmeten en inpassen van dit soort raambekleding om de nodige precisie vraagt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *