Nieuwe kamerplant kopen? Een paar tips

Kamerplanten zorgen altijd voor wat extra sfeer in huis maar dan moeten ze er natuurlijk wel mooi en fris bij staan. Een kamerplant die eruitziet alsof hij zijn beste tijd heeft gehad doet je interieur geen eer aan. Daarom is het belangrijk bij een kamerplant kopen dat je ook kiest voor een plant die bij je past. Tenslotte hebben kamerplanten nu eenmaal wat extra verzorging nodig om binnenshuis te overleven. De ene kamerplant vraagt om meer verzorging dan de andere en sommige planten hebben bijvoorbeeld weer meer licht nodig dan andere planten. Daarom de volgende tips om te zorgen dat een nieuwe kamerplant kopen voor jou eenvoudiger wordt.

Hoeveel licht heeft de kamerplant nodig?

Sommige kamerplanten hebben heel veel licht nodig en andere weer minder. Kijk dus eerst op welke plek je graag een plant wilt hebben. Ramen op het zuiden geven vaak veel licht en hier hoeft de plant meestal niet eens voor het raam te staan om voldoende licht te krijgen. Een dwergbanaan, een vrouwentong of een olijfboompje past hier prima. Heeft de plant maar een paar uur licht tot zijn beschikking dan is een tabaksplant of een graslelie een goede keuze. Heb je heel weinig daglicht? Dan kies je beter voor een philodendron, een anthurium of een drakenbloemblad.

Dracaena of drakenbloedplant

Hoeveel verzorgingstijd heb je?

Ga je een kamerplant kopen maar heb je eigenlijk weinig tijd voor de plant? Kies dan bijvoorbeeld een vingerplant, een bladbegonia, een dwergbanaan of een vetplant. Planten zoals de pauwenplant, de bamboepalm of de sierasperge hebben meer verzorging nodig, zoals stekken, vernevelen of verpotten.

Welke planten groeien snel?

Een kamerplant kopen die lekker snel groeit dan kun je misschien het beste kiezen voor een vingerplant, een fluweelplant of een vioolbladplant. Kies wel altijd de juiste pot, zodat de plant ook genoeg ruimte heeft om te groeien.

Fluweelplant

Kamerplant kopen en verzorgen

Een kamerplant kopen is zo gedaan maar een goede verzorging is een tweede. Gebruik altijd goede potgrond en voeding. Houd de bladeren schoon met een mengsel van water en melk op een 50/50 basis. Check wel altijd eerst of de plant wel schoongemaakt mag worden. Zet de kamerplanten ook nooit te dicht bij de verwarming of de airco. Nooit te veel maar ook niet te weinig water anders kun je zo weer een nieuwe kamerplant kopen.

Kamerplant kopen kan ook online

Je kunt tegenwoordig ook heel eenvoudig online een kamerplant kopen. Zo wordt de gekozen plant netjes thuis als op kantoor afgeleverd. Je hebt een ruim aanbod aan planten en vaak kun je hier ook de verschillende typen kamerplanten vinden. Ook al gaat je voorkeur uit naar een enorm grote plant, je hoeft er gelukkig niet zelf mee te slepen. En met de juiste tips is het nog makkelijker om de juiste kamerplant te kiezen en deze ook goed te verzorgen. Online een kamerplant kopen is de ideale optie om je privé of zakelijke interieur een frisse en gezonde boost te geven. Er is een passende kamerplant voor iedere stijl en elke interieur.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *