uit buitenland

Meer auto’s vanuit het buitenland

Binnen de Nederlandse automarkt is er ruime keuze uit auto’s van nagenoeg alle merken en modellen. Toch is het soms goed over de grens te kijken naar auto’s die in het buitenland te koop worden aangeboden. Vaker hebben die opties die niet te verkrijgen zijn voor soortgelijke modellen die in Nederland worden verkocht of valt de prijs ook lager uit. En voor de echte autoliefhebbers is er altijd wel een auto te vinden in het buitenland waarmee zij zich op de Nederlandse wegen willen onderscheiden van de rest.  Omdat er vooral binnen de Europese unie, sprake is van een grote mate van samenwerking tussen de landen is het laten halen van een auto uit het buitenland vaker heel snel en eenvoudig gedaan. Uiteraard moet je wel rekening met een aantal zaken houden. Hetzelfde geldt voor een auto verkopen in feite. Steeds meer mensen kiezen er voor om zelf een auto te exporteren omdat ze dan meer voor hun huidige auto kunnen krijgen.

Let er wel op dat alle papierwerk in orde is

Het kopen en laten importeren van een auto uit het buitenland mag dan wel aantrekkelijk zijn,  maar zorg er wel voor dat al het papierwerk in orde is. In Nederland kan je op een heel eenvoudige manier via een RDW kentekencheck zelf alle benodigde informatie van een auto achterhalen. Echter is dit niet overal het geval en dus kan het achterhalen van de juiste informatie soms knap lastig zijn, vooral wanneer het gaat om een rechtstreekse aankoop bij een particulier. Er zijn gelukkig wel een aantal bedrijven te vinden die ook auto’s uit het buitenland te koop aanbieden en waar het risico dat je loopt veel minder is.

Alle papierwerk gaat namelijk via een bedrijf en nemen ze een groot deel van het risico op zich. Vaker werkt zo’n bedrijf ook nauw samen met partners  in het buitenland, die erop toezien dat de auto’s die aangeboden worden in een goede staat verkeren en dat het papierwerk helemaal in orde is. Heel belangrijk bij zo een bedrijf is de garantie. Bij een particuliere aankoop is het heel lastig je te beroepen op de garantie wanneer de auto al is geïmporteerd terwijl bij een bedrijf de auto zeker voor problemen binnen de garantieperiode gewoon langs kan worden gebracht.

Laat je goed informeren over alle bijkomende kosten!

Een voordelig koopje in het buitenland kan op een dure koop uitlopen wanneer je geen rekening houdt met alle bijkomende kosten. Los van het aankoopbedrag moet je vaker ook nog voor het transport naar Nederland betalen. In sommige gevallen kan de auto gewoon rijdend over de grens en bespaar je daar zeker ook wat op. De grootste onkostenpost is echter de BPM die betaald zal moeten worden.  Voor het berekenen hiervan is er niet één bepaalde formule, omdat er met een tal van factoren zoals het bouwjaar en de nieuwprijs gewerkt moet worden. Ook de CO2 uitstoot en de kilometerstand spelen een rol. Bij een goede berekening kan je letterlijk duizenden euro’s besparen dus is het heel belangrijk bij de aankoop van een auto in het buitenland het BPM eerst te laten berekenen door een professioneel bedrijf.

De stijgende importtrend is dus zeker goed verklaarbaar, maar zult je bij het volgen van deze trend zeker ook rekening moeten houden met een aantal zaken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *