Maak je projectwoning minder standaard

Laatst bijgewerkt:

Bij projectwoningen is de indeling en de afwerking zoveel mogelijk standaard. Dit om snel te kunnen bouwen en de kosten zo laag mogelijk te houden. Dat betekent dat iedereen in principe dezelfde afwerking van zijn huis heeft. Iedereen heeft in principe dezelfde voordeur, binnendeuren, stopcontacten, enz.

Meer- en minderwerk

Als je het huis koopt voor of tijdens de bouw dan heb je vaak de mogelijkheid om meer- of minderwerk aan te geven. Bij meerwerk kan je tegen betaling kiezen uit vaste opties om bijvoorbeeld ergens een extra deur, extra stopcontacten of een extra muur om een kamer meer te creëren.

Bij minderwerk kies je ervoor om standaard opties niet uit te laten voeren. Vreemd genoeg is minderwerk vaak niet gratis en moet je toch betalen om iets niet te laten uitvoeren. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om geen standaard keuken te laten plaatsen zodat je later je eigen keuze kan maken. Op die manier kan je vaak al iets van je eigen stempel drukken op het huis.

Je huis persoonlijke er minder standaard maken

Is meer- en minderwerk niet (meer) mogelijk of heb je er op dat moment het geld niet voor, dan kan je later veranderingen in je huis aanbrengen om het persoonlijker en minder standaard te maken.

Binnendeuren vervangen

In projectwoningen worden doorgaans goedkope standaard binnendeuren geplaatst. Door bepaalde deuren te vervangen door bijvoorbeeld deuren met glas of wat luxere deuren met facet, ziet een ruimte er meteen heel anders uit. Bij andere deuren hoort natuurlijk ook ander deurbeslag zoals deurklinken.

Heb je voor klassiekere deuren gekozen, dan kan je voor inspiratie kijken bij de deurklinken van De Oude Deurklink.

Plafonds afwerken

Bij een projectwoning is het plafond vaak gemaakt van betonplaten of gipsplaten die opgespoten worden met stucwerk. Tussen de platen zitten V-gleuven. Die gleuven kan je weg laten werken of zelf wegwerken zodat je een glad plafond krij

Stopcontacten en lichtschakelaars

Ook de stopcontacten en lichtschakelaars zijn in een projectwoning vaak standaard. Het aanbod in kleur en vorm van dit schakelmateriaal verschilt enorm. Kies een stijl en uiterlijk dat past bij de rest van de inrichting. Wie handig is kan dit soort klusjes misschien zelf doen. Maar laat het bij twijfel over aan een elektriciën.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *