duurzaam leven 2019

Kies voor een duurzame lifestyle in 2019

Duurzaam leven is dé trend van dit moment!

We laten vlees wat vaker in de schappen liggen, we nemen wat sneller de fiets en we laten de kachel langer uit. Je hebt immers ook voldoende warme truien om de koudere herfstdagen door te komen. Maak je lifestyle in 2019 nog duurzamer, door bijvoorbeeld voor zonnepanelen te kiezen!

Het gebruik van zonnepanelen is populairder geworden, door de afgenomen prijs hiervan. Vind je de investering in zonnepanelen toch nog iets te groot? In dat geval kan groene stroom interessant zijn! Met groene stroom draag je immers ook bij aan een duurzamere wereld. Groene energie vergelijken bij energieleveranciers in Nederland, doe je snel en eenvoudig met een online vergelijkingstool.

Groene stroom straks goedkoper dan gas

groene energie

Niet alleen draagt het gebruik van groene stroom bij aan een duurzamere wereld. Wist je dat het verbruik van stroom de komende jaren goedkoper wordt dan gas? De overheid zet de komende jaren in op het verminderen van het aantal gasaansluitingen in woningen. Mocht je toch voor het gebruik van gas kiezen, dan is gas vergelijken in een online tool raadzaam. Zo vind je de goedkoopste aanbieder, waarmee je geld overhoudt om in andere duurzame oplossingen voor in huis te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische warmtepomp, in plaats van de traditionele cv-ketel!

Duurzame lifestyle met zonnepanelen op je dak

Eerder in dit artikel werd al aangehaald, dat ook het gebruik van zonnepanelen populair is. Met zonnepanelen op het dak van je woning, wek je met name in de zomer je eigen groene stroom op. Deze stroom kun je direct gebruiken om bijvoorbeeld warm water te genereren via een zonneboiler. Met een speciale thuisbatterij kun je er ook voor kiezen om de groene stroom tijdelijk op te slaan. Zo kun je dit op een later moment verbruiken!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *