reparatie

Kan je mobiel nog gerepareerd worden?

Laatst bijgewerkt:

Een mobiele telefoon is een apparaat dat je overal met je meeneemt. Veel mensen zijn echt verknocht aan hun mobiel. En dat is niet zo verwonderlijk want je mobiele telefoon bevat veel persoonlijke informatie zoals contacten en foto’s.

Toch is een mobiele telefoon kwetsbaar en kan gemakkelijk zowel van binnen als van buiten, beschadigd raken. In veel gevallen kan je je telefoon gelukkig weer laten repareren. Bijna overal in het land zitten bedrijven waar je met je kapotte mobiel naar toe kan. Als je bijvoorbeeld in Breda woont, zoek dan op telefoon reparatie Breda en kijk of je er met jouw mobiel terecht kan. Vaak kan je op een reparatie wachten.

Meest voorkomende reparaties

Hieronder lees je over de meest voorkomende reparaties aan mobiele telefoons.

1. Je scherm is gebarsten

Een gebroken scherm hoeft niet altijd te betekenen dat je je mobiel niet meer kan gebruiken, maar toch word je er niet vrolijk van om telkens naar zo’n gebarsten scherm te kijken. Je kan het in veel gevallen wel voorkomen, door een goed hoesje te gebruiken en een screen protector.

Een gebroken scherm is één van de meest uitgevoerde reparaties. De prijs van een schermreparatie varieert per merk en type maar ligt meestal rond de 100 euro. Natuurlijk moet je mobiel de reparatiekosten nog wel waard zijn.

2. Je mobiel is nat geworden

Je hart kan natuurlijk even stilstaan als je je mobiel in het water ziet vallen. Er zijn mobiele telefoons die tegen water kunnen, maar de meeste kunnen er niet tegen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en je mobiel kan zomaar in bad, het toilet of in het zwembad vallen. Als dat gebeurt, haal hem dan zo snel mogelijk uit het water, zet hem uit en verwijder je simkaart en je batterij. Vaak wordt aangeraden om je mobiel in een bak rijst te leggen omdat dat vocht onttrekt. Na 24 uur kan je kijken of je hem weer aan kan zetten. Lukt het niet breng hem dan weg voor reparatie.

In veel gevallen is reparatie mogelijk. Bij de reparatie service zullen ze de onderdelen zorgvuldig proberen te drogen. Soms moeten onherstelbaar beschadigde onderdelen vervangen worden.

3. De batterij werkt niet zoals het moet

Als je mobiel ouder wordt, neemt de batterijduur af. Het wordt lastig als de batterij niet langer meer dan een paar uur meegaat. In zo’n geval is het een goed idee om de batterij te vervangen.

In sommige gevallen kan een batterij opzwellen door gasvorming. Dat kan gebeuren als een batterij oververhit is. Als dat gebeurt, zet dan je mobiel uit en laat hem nakijken. Een opzwellende batterij kan namelijk ook andere delen van je mobiel beschadigen.

4. Oplaadpoort is beschadigd

Een oplaadpoort wordt vaak gebruikt en kan makkelijk beschadigd raken. Ook stof en vuil kunnen zich in de poort ophopen waardoor de bepaalde delen geen contact meer kunnen maken. Je mobiel kan trager laden of helemaal niet meer laden.

Je kan zelf proberen om de oplaadpoort schoon te maken of om de oplaadpoort te laten vervangen.

5. Knoppen die niet meer functioneren

Aan- en uit knoppen, volumeknoppen of home knoppen worden veelvuldig gebruikt en kunnen beschadigd raken of helemaal niet meer werken.

Bij een reparatieservice kan je terecht om knoppen schoon te maken, te laten vervangen en/of te repareren.

Kortom…

Geen paniek als je mobiele telefoon niet meer werkt zoals je gewend bent. Veel dingen kunnen gewoon gemaakt worden. Het repareren van een mobiele telefoon is wel een complexe taak die je vaak beter aan een expert kan overlaten. Een reparatieservice heeft bovendien de juiste onderdelen en het juiste gereedschap.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *