hot tub

Jacuzzi, zwemspa of hottub?

Er zijn zoveel termen in omloop dat het op het eerste gezicht moeilijk is te achterhalen wat nu waarmee bedoeld wordt. Zo is er de jacuzzi, de hottub en de zwemspa. Om het gelijk een stuk eenvoudiger te maken: er is in de basis weinig verschil. Het zijn allemaal baden met massagestralen en jets waarbij de toevoeging ‘spa’ niets meer betekend dan ‘gezond door water’. Maar waarom dan toch al die verschillende benamingen. Voldoende reden om dat uit te zoeken wanneer je twijfelt om een jacuzzi of een hottub te kopen.

Een hottub kopen

Ga je een hottub kopen dan zal je ontdekken dat het eigenlijk een soort op hout gestookte jacuzzi in een ronde vorm is. Het heeft een zelfde soort massagestralen en jets alleen wordt het water verwarmd door het stoken van hout in een bijgeleverde kachel. Het voordeel van deze hottub is dat je niet van elektriciteit afhankelijk bent. Je kunt een hottub buiten overal neerzetten waar je maar wilt.

Ga je een hottub kopen dan heb je de keus uit de traditionele houten uitvoeringen of de versie van acryl die tegenwoordig steeds vaker de houten hottub vervangt. Daardoor is er naast de stoere traditionele hottubs ook keuze in een moderne vormgeving. Zo kun je een mooie stijlvolle hottub kopen die perfect aansluit bij de uitstraling die je voor ogen hebt. Wil je ook een hottub kopen dan is het enige nadeel dat je ruim anderhalf uur tevoren al met stoken moet beginnen voor een lekker warm bad.

Of kies je een jacuzzi?

Jacuzzi is een bad dat buiten geplaatst wordt en is voorzien van massagestralen en jets. Jacuzzi is een merknaam. Het was het eerste merk dat dit soort baden op de markt bracht waardoor de merknaam blijvend gekoppeld is aan het type bad. Een jacuzzi werkt op elektriciteit. Je moet dus wel een stopcontact buiten in de buurt hebben. De jets zorgen ervoor dat het water in beweging blijft, de massagestralen zijn stimulerende waterstralen die met kracht op bepaalde delen van het lichaam te richten zijn wat doorbloeding stimuleert wat een verlichting van pijnklachten kan geven. De temperatuur in een jacuzzi ligt meestal rond de veertig graden.

De zwemspa kopen

Een zwemspa is een klasse apart en houdt het midden tussen een klein zwembad en een jacuzzi. Met een gemiddelde lengte van zes tot vier meter zijn ze niet groot genoeg om er echt in te zwemmen maar door de enorm krachtige powerjets of propellers die in het zwembad geïntegreerd zijn zwem je als het ware tegen de stroom in zonder het einde van het zwembad te bereiken. De sterkte van de tegenstroom is instelbaar zodat het mogelijk is te zwemmen voor ontspanning of om te trainen, net waar je behoefte aan hebt. De meeste zwemspa’s hebben geïntegreerde zitplaatsen waardoor naast inspanning ook comfortabel ontspannen mogelijk is.

Het is dus heel persoonlijk waar je voor kiest en wat de mogelijkheden voor plaatsing zijn natuurlijk. Ga je een hottub kopen heb je beduidend minder ruimte nodig dan wanneer je

voor de zwemspa kiest. Wat je voorkeur ook heeft, het zijn allemaal spa’s die gezondheid door water met als bonus een ultiem geluksmomentje bieden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *