Gasrekening verlagen met raamdecoratie? Het kan echt!

De prijs voor een kubieke meter gas is in tijden niet zo hoog geweest. Record na record wordt gebroken. Een extra reden voor jou om de gasrekening zo laag mogelijk te houden. Isolatie speelt daarbij een belangrijke rol. Voordat je je spaarrekening leeg rooft voor een warmtepomp of vloerverwarming, willen we jou graag een goedkopere optie geven. Eentje die heel efficiënt is! 

De isolerende werking van raamdecoratie op maat

Wist jij al dat je veel warmte verliest via kale ramen? 20 tot 30 procent, om precies te zijn. Je kunt de verwarming een graad (of twee) hoger zetten, maar heel veel verschil zul je niet merken. De gestookte warmte verdwijnt namelijk gewoon via je ramen. 

Om die warmte in de winter binnen te kunnen houden, wil je een extra laag voor je raam creëren. Een extra laag die voorkomt dat jij de warmte van je verwarming direct weer inlevert. Op maat gemaakte raamdecoratie is het antwoord op jouw woonvraag. Raamdecoratie fungeert als extra laag voor je raam. 

En doordat het volledig op maat gemaakt wordt, sluit je raamdecoratie mooi aan op je kozijn of je raam. Qua gevoelstemperatuur zul je een klein verschil voelen, maar op de jaarlijkse gasrekening zul je pas echt verstelt staan van de effecten! 

Welke raamdecoratie isoleert het beste?

Nu vraag je je misschien af: voor welke optie moet ik dan gaan? Zijn het gordijnen, vouwgordijnen, rolgordijnen of toch houten of aluminium jaloezieën? Als je gaat investeren in nieuwe raambekleding, wil je wel het maximale uit je investering halen. We noemen het ook bewust een investering, want de kosten voor je nieuwe raambekleding heb je in een periode van maanden tot enkele jaren zeker weten terugverdient. 

De beste optie zijn jaloezieën. Aluminium, hout of kunststof, dat maakt niet uit. Doordat jaloezieën over het algemeen over de gehele oppervlakte van je raam hangen, houden ze zowel in open als gesloten toestand de meeste warmte in huis. In de winter hoef je dus niet extra te stoken om het binnen warm te houden. In de zomer zorgen de jaloezieën er juist voor dat de warmte buiten blijft, waardoor je ook weer minder elektriciteit nodig hebt om de airco te laten draaien. 

Zijn andere vormen van raamdecoratie dan niet goed?

Heb je thuis rolgordijnen, vitrages of een vouwgordijn hangen en twijfel je of dit wel genoeg is? Maak je geen zorgen. Als je raamdecoratie hebt, houdt je al een deel van de warmte tegen. Dat jaloezieën de beste optie vormen, betekent niet dat andere soorten raambekleding niet geschikt zijn. 

Bij vitrages kun je namelijk nog steeds door de stof heen kijken als je je vitrages gesloten hebt. Zo houdt je al wel een deel van de warmte in huis. De regel is: hoe dikker de stof, hoe beter de raambekleding isoleert. Is jouw huidige raamdecoratie aan vervanging toe? Let dan niet alleen op de stijl en de sfeer, maar ook op de isolerende waarde. Een raamdecoratie specialist kan je daar nog meer over vertellen. 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.