extra bagageruimte auto

Extra bagageruimte nodig in je auto?

Je kent het wel, je gaat met het hele gezin, kinderen en honden op vakantie. Volle bak dus en dan moet ook nog alle bagage mee. Dan is je auto opeens veel te klein.

Breid de bagageruimte van je auto uit

Als het maar weinig voorkomt dat je bagageruimte tekort komt in je auto, is het natuurlijk onzin om speciaal daarvoor een grotere auto te kopen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen om de ruimte in je auto te vergroten.

1. Extra ruimte op het dak

Iedere auto heeft een dak. Daar kan je nog best wel wat spullen kwijt. Mogelijkheden daarvoor zijn:

  • een dakkoffer
  • een bagagerek voor op het dak
  • opvouwbare daktassen

Met een dakkoffer krijg je er eigenlijk een hele kofferbak op het dak bij, afhankelijk van de grootte van de dakkoffer. Door een dakkoffer neemt de luchtweerstand wel wat toe, maar gelukkig zijn de meeste dakkoffers aerodynamisch van vorm. Een opvouwbare daktas is de zachte, textiele variant van de dakkoffer die van hard kunststof is.
Wil je graag je koffers op het dak vervoeren, dan is een bagagerek een optie. Dit is een rek waarop je de bagage kan plaatsen.

Dakdragers

Om die dakkoffers, daktassen of bagagedragers te bevestigen, heb je dakdragers nodig. Voor ieder merk en zelfs voor type auto zijn er speciale dakdragers. Een dakdrager Opel Astra heeft dus andere afmetingen dan een dakdrager voor een Volvo of ander merk auto, zodat ze precies passen. Houd je wel aan de maximale dakbelasting, zoals die wordt aangegeven.

2. Extra ruimte achter de auto

Achter je auto heb je ook nog een paar mogelijkheden voor extra bagageruimte. Voor de meeste opties heb je wel een trekhaak nodig.

  • een bagagebox
  • aanhangwagen

In een aanhangwagen kan je veel extra spullen kwijt. Aanhangwagens zijn er in diverse afmetingen. Bagageboxen zijn vierkante dozen die je achter op de trekhaak plaatst.

3. Extra ruimte in de auto

Om de ruimte in de auto zo veel mogelijk te benutten zijn er allerlei organizers die je aan de hoofdsteunen van de voorstoelen kan hangen. Ze zijn ook handig voor kinderen op de achterbank om hun spulletjes voor vermaak in op te slaan. Benut ook de ongebruikte ruimte onder de stoelen van de auto.

4. Speciale dragers

Tenslotte zijn er ook nog speciale dragers voor op het dak of achter de auto waarmee je fietsen, surfplanken, ski’s, kano’s of kajakken kan vervoeren.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *