muurschildering

Deze dingen kun je verven voor een totaal nieuwe look

Als je je interieur zat bent, willen veel mensen direct aan de slag met verf. Vaak geven ze de muren een ander kleurtje of kiezen ze voor een accentmuur in een bijzondere kleur. Natuurlijk kun je dit gemakkelijk doen, want het is een van de snelste manieren om de uitstraling van elke kamer aan te pakken. Maar het kan ook iets unieker! Verf bijvoorbeeld wat oppervlakten die je niet zo snel zou aanpakken, wellicht omdat het een uitdaging is of omdat je het niet zo vaak ziet bij anderen. Zo maak je er écht iets unieks van.

Vloer een likje verf geven

De vloer verven kan een uitdaging zijn, omdat elke vloer anders is en een andere aanpak vereist. Daarnaast loop je over de vloer en is het makkelijker om deze verf te beschadigen. Maar niet getreurd, want er zijn ontzettend veel manieren om je vloer een nieuw kleurtje te geven. Zorg dat je een speciale vloerverf in huis haalt. Heb je bijvoorbeeld een betonvloer, dan moet je speciale betonverf inslaan voor de vloer. Deze is extra slijt- en krasvast en heeft een extreem goede dekking. Zo hoef je niet elke dag op blote voeten over de vloer te lopen, in de hoop dat je vloer mooi blijft.

Het plafond in een bijzondere kleur

Misschien is dit niet direct in je opgekomen, maar je kunt ook je plafond in een bijzondere kleur schilderen. Natuurlijk is dit een iets uitdagendere klus en moet je hier waarschijnlijk een professional voor inhuren, maar het bijzondere resultaat is het helemaal waard! Wat dacht je bijvoorbeeld van een pastelkleur op het plafond, wanneer je het subtiel wilt houden? Zo is het niet direct ontzettend zichtbaar, maar geeft het wel een hele andere sfeer aan de ruimte. Daarnaast ben je een subtiele kleur minder snel zat dan wanneer je er bijvoorbeeld felroze op knalt.

muur schilderen
Foto:Courtney Nuss/Unsplash

Een gave muurschildering

Ben jij een creatieveling en schilder of teken je sowieso al vaak? Wat dacht je ervan om jouw kunsten over te brengen op een muur in huis? Het kan wat spannend zijn om aan de slag te gaan met je muren, maar wanneer je eenmaal klaar bent kan iedereen jouw gave muurschildering bewonderen. Vind je het iets te spannend om dit in de woonkamer te doen? Dan kun je dit natuurlijk ook in de hal, op de overloop of in je slaapkamer doen. En wees niet bang, want als het mislukt kan je er altijd nog overheen schilderen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *