refurbished iphone

De redenen om te kiezen voor een refurbished iPhone

Laatst bijgewerkt:

De refurbished iPhone is in de afgelopen jaren steeds sterker toegenomen in populariteit. Onder sommige groepen is het zelfs hip om voor een refurbished telefoon te kiezen in plaats van een splinternieuwe. Met de enorme vraag naar smartphones en andere elektronica is het ook niet meer zo makkelijk om gloednieuwe apparaten te kopen. Dit is één van de redenen dat refurbished apparaten steeds populairder worden.

Refurbished betekent letterlijk “gereviseerd”. Maar in de volksmond rolt dat niet zo lekker van tong, daarom dat we het gewoon lekker houden bij refurbished. Bij een refurbished iPhone gaat het vaak om een iPhone wat al een vorige eigenaar heeft gehad. Deze wordt vervolgens gecontroleerd, waar nodig gerepareerd en schoongemaakt door experts. Maar het kan bijvoorbeeld ook gaan om een telefoon die direct na ontvangst geretourneerd is.

Refurbished is voordeliger

We weten allemaal hoe duur iPhones wel niet zijn. Kijk maar is naar de iPhone 12, € 912 en dat zonder abonnement! Maar stel, je wilt heel graag een iPhone, dan zou je ook voor een iets oudere iPhone kunnen gaan. Hou je bijvoorbeeld nog van het oude ontwerp? Die met de homeknop en zonder Face ID? Dan is de iPhone SE 2020 iets voor jou en deze heb je refurbished al voor € 359! Toch weer € 400 wat je naar een abonnement kan leggen.

Naast het verschil in prijs ben jij ook verzekerd van een goede kwaliteit. Een refurbished iPhone wordt namelijk op meer dan 50 punten gecontroleerd. Zo worden onderdelen als de microfoon, batterij en vele andere onderdelen gecontroleerd. Als bijvoorbeeld de batterij niet de juiste batterij capaciteit bevat, dan wordt deze vervangen met een nieuwe batterij en vervolgens weer gecontroleerd. Naast de grondige controle heb je ook nog eens garantie bij een refurbished iPhone. Bij een partij zoals refurbished.nl krijg je maar liefst 3 jaar garantie.

Bij het bestellen van een refurbished toestel is het altijd handig om te kijken om welke klasse het gaat. Als het gaat om refurbished heb je drie verschillende klasse. De A klasse kun je vinden onder ‘zo goed als nieuw’ deze producten hebben weinig tot geen gebruikssporen en zijn dus niet te onderscheiden van een compleet nieuwe telefoon. De B klasse vind je onder ‘Enkele gebruikssporen’, dit betekent dat er enkele lichte krassen te zien zijn, al zijn deze vaak niet meer te zien op het moment dat je een hoesje gebruikt bijvoorbeeld. De C klasse vind je onder ‘Duidelijk gebruikssporen’, hierbij zijn de krasse duidelijk zichtbaar, maar betaal je dan ook minder voor.

Duurzaam bezig met refurbished

Voor mensen is het verschil in prijs vaak de doorslaggevende factor, maar hierbij zijn mensen vaak ook onbewust duurzaam bezig. Naast refurbished wordt namelijk ook duurzaamheid steeds belangrijker in onze samenleving. En met het kopen van een refurbished iPhone draag jij ook een steentje bij aan een duurzame samenleving. Je kiest er namelijk voor om een gebruikte telefoon een tweede leven te geven, zo hoeven er geen schaarse grondstoffen te worden gebruikt om een nieuwe voor jou te produceren.

Wees slim en vergelijk

Er zijn veel verschillende aanbieders van refurbished producten en daarom is het altijd goed om je ogen open te houden en te blijven vergelijken. Bij een site als refurbished.nl helpen ze hierbij door de beste prijs te tonen van verschillende aanbieders. Zij doen het vergelijken dus al voor je! Bij refurbished.nl heb je ook nog eens 3 jaar garantie en 30 dagen retourgarantie. Bij veel andere aanbieders is dit maar 2 jaar en 14 dagen. Re

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *