wifi camera

Beveilig je huis met een wifi camera

Beveiliging van je huis wordt steeds vaker gezien als iets wat vooral gebruiksgemak oplevert. Door de Wifi camera systemen die te koop zijn voor aantrekkelijke prijzen wordt beveiliging voor iedereen bereikbaar. Kabels hoeven niet perse meer getrokken te worden dus plaatsing is eenvoudig en een aparte opslag voor beelden is lang niet altijd nodig. Bij elk Wifi camera systeem wordt een app geleverd waarmee je alles kunt controleren wat beveiliging wel heel erg makkelijk maakt en niet alleen de omgeving van het huis kun je controleren.

Moeilijk te installeren? Helemaal niet

Installatie van de Wifi camera is simpel met een bijgeleverde app. Soms wordt het nog eenvoudiger door een meegeleverde QR code. Kies je voor een camera zonder externe opslag dan worden de beelden opgeslagen op een SD kaartje in de camera zelf. Zo kun je altijd terugkijken. De oudste beelden worden automatisch overschreven waardoor je er geen omkijken meer naar hebt. De enige voorwaarden die gesteld worden zijn dat het Wifi signaal sterk genoeg is en er een stopcontact bij de camera in de buurt is voor stroomvoorziening.

Een veilig gevoel

Zichtbare beveiliging werkt afschrikwekkend. De kans dat jouw huis uitgekozen wordt door inbrekers wordt een stuk kleiner. Als extra zijn er Wifi camera systemen waarbij je een alarm kunt instellen mocht er toch ingebroken worden. Ook is het mogelijk een abonnement af te sluiten zodat bij alarm direct de meldkamer van de politie ingeschakeld wordt. Je hoeft dan niet zelf eerst de politie te bellen bij een mogelijke inbraak, de politie belt jou. Een rustig gevoel wanneer je ‘s nachts gaat slapen.

Beveiliging is niet alleen prettig als je op vakantie bent en toch graag een oogje in het zeil wilt houden. Ook wanneer je in huis bent, of achter in de tuin of op het balkon kun je met een Wifi camera zien wie er aan de deur staat voor je besluit open te doen. De meeste Wifi camera systemen worden geleverd met een bewegingsmelder zodat je een seintje krijgt via de app dat er beweging gedetecteerd is.

Beveiliging is zoveel meer

Beveiliging geeft vooral rust. Ook als je boodschappen gaat doen en de kinderen heel even alleen thuis laat. Via de app van de Wifi camera die binnen aangesloten is zie je de beelden live. Vaak zit er een microfoon in de camera’s waardoor je geluid kunt horen. Vanuit de app kun je niet alleen live beelden zien en horen, je kunt er ook de beeldhoek mee instellen. Als je wilt kun je de camera heen en weer bewegen om zo de hele ruimte te overzien. Babysitten op afstand wordt zo wel heen praktisch. Wanneer een Wifi camera audio heeft zijn er mogelijkheden om die toepassing uit te breiden met een microfoon waardoor je kunt communiceren. Handig wanneer je de camera bij de buitendeur hebt hangen of toch de kinderen wilt corrigeren ondanks dat je niet thuis bent.

Welke Wifi camera voor jouw situatie het beste geschikt is hangt natuurlijk af waarvoor je het wilt gebruiken maar in feite kun je zeggen dat voor elke situatie een betaalbare en eenvoudig te installeren multifunctionele beveiligingscamera beschikbaar is

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *