laminaatvloer

6 Redenen om voor laminaat te kiezen

Welke vloer je kiest voor je huis is belangrijk voor de sfeer en inrichting in een ruimte. Een vloer moet er bij voorkeur goed uitzien, betaalbaar zijn, niet teveel lawaai maken als je erover loopt, makkelijk te onderhouden zijn, en goed aanvoelen. Een laminaatvloer voldoet aan eigenlijk alle eisen.

Er zijn meerdere redenen te bedenken om voor laminaat te kiezen.

1. Waar voor je geld

Een laminaatvloer kent natuurlijk verschillende prijs- en kwaliteitsklassen. Als je laminaat in een ruimte wilt leggen waar veel gelopen wordt, dan doe je er goed aan om voor een goede kwaliteit te kiezen die tegen een stootje kan. Wil je laminaat in de keuken of badkamer leggen dan zijn er ook vochtbestendige soorten. Daar hangt wel een prijskaartje aan. Toch is laminaat relatief goedkoop in vergelijking met andere soorten vloerbedekking.

2. Ruime keus in kleuren en patronen

Het aanbod van kleuren laminaat is groot. Zo zijn er allerlei imitaties van houtsoorten, maar er is ook laminaat in felle kleuren of andere motieven. Zo zijn er laminaatvloeren die passen in een modern interieur maar ook vloeren die passen bij een klassieke inrichting zoals je kan zien bij laminaat bij Parketdirect.nl.

kleuren hout

3. Makkelijk in het onderhoud en duurzaam

Een van de grote voordelen van laminaatvloeren is dat ze duurzaam zijn en dat je er jarenlang plezier van kan hebben. Het is een stuk minder gevoelig voor temperatuurverschillen en uitzetten en krimpen dan echt hout. Je hoeft het ook niet eens in de zoveel jaar te laten schuren en lakken of waxen zoals bij een houten parket wel het geval is.

En mocht een deel beschadigd raken of door vocht aangetast worden, dan is het niet heel ingewikkeld om een deel van het laminaat te vervangen. Het is dan niet nodig om de hele vloer te vervangen.

4. Makkelijk te leggen

Wie een beetje handig is, of een handige partner heeft, kan een laminaatvloer prima zelf leggen. Het internet staat vol met handige filmpjes met tips en voorbeelden en je hebt er maar een minimale hoeveelheid gereedschap voor nodig. Lijm, spijkers en chemicaliën zijn niet nodig. Je klikt het gewoon in elkaar. Leg er een geschikte ondervloer onder en je kan het zonder problemen over allerlei andere vloeren heen leggen.

De meeste laminaatvloeren zijn ook geschikt om in combinatie met vloerverwarming te gebruiken. Kies er wel een geschikte ondervloer onder die niet te zeer isoleert, anders heb je minder profijt van de warmte.

5. Hygiënisch en makkelijk schoon te houden

Mensen met allergieën kunnen met een gerust hart voor een laminaatvloer kiezen. Vuil kan er niet intrekken en stof wordt niet geabsorbeerd. Daarnaast is het makkelijk schoon te maken.

Ook eigenaren van huisdieren zijn goed af met een laminaatvloer. Vlekken, vuil en haar laat zich makkelijk verwijderen. Er bestaan wel speciale producten om extra hardnekkige vlekken uit laminaat te halen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *