5 Tips voor sneller internet

We kunnen ons geen wereld zonder internet meer bedenken. Of je nu simpelweg een e-mail wilt versturen, op Instagram wilt kunnen op je telefoon, op afstand je verwarming wilt kunnen bedienen of naar tv-serie of film op Netflix wilt kijken, overal komt een internetverbinding bij kijken. Niets is dan ook irritanter dan wanneer die verbinding traag is. Daarom geven we 5 tips voor hoe je thuis sneller internet kunt krijgen.

1. Abonnement met hogere internetsnelheid afsluiten

Voordat we er automatisch vanuit gaan dat er een te verhelpen probleem in je huis is die zorgt voor een trage internetverbinding, kan het natuurlijk ook dat je simpelweg een abonnement met een lage internetsnelheid hebt. Is dit het geval, dan ontkom je er als je sneller internet wilt niet aan om een ander abonnement af te sluiten. Dit is niet ingewikkeld. Je kunt online internet aanbieders vergelijken en het passende abonnement voor jou afsluiten.

2. Op een ander kanaal instellen

Vooral wanneer je in een flat woont, maar in mindere mate ook wanneer je in een rijtjeshuis woont, kan het zo zijn dat teveel verschillende internetverbindingen op hetzelfde kanaal ingesteld zijn. Dit kun je zien wanneer je een app als Wifi Analyzer gebruikt. Veel wifi-bronnen zitten op kanaal 1, 6 of 11. Zie je dat er veel andere wifi-netwerken op hetzelfde kanaal zetten als die van jou, vraag dan aan je internetprovider hoe je de instellingen van je router kunt wijzigen, zodat je een ander kanaal kunt kiezen.

3. Wifi repeater gebruiken

Misschien is het zo dat je op bepaalde plekken in huis een slechtere verbindingen hebt dan elders. Vaak is het zo dat je hoe verder je van de router af bent, hoe slechter de verbinding wordt. Dit is op te lossen door het toevoegen van een wifi repeater. Dat is een apparaatje wat je op een strategische plek in een stopcontact steekt, zodat je internetsignaal als het ware ‘verlengd’ wordt.

4. Opschonen computer

Heb je op je computer last van een matige internetverbinding die langzaam werkt, dan kan het ook zo zijn dat je computer hier de oorzaak van is. Juist door het gebruik van internet sluipt er van alles binnen op een computer, en dit kan ervoor zorgen dat deze traag wordt. Ongemerkt kunnen er bij het opstarten van allerlei processen gestart worden die helemaal niet nodig zijn. Een snelle internetverbinding komt op een traag werkende computer niet tot zijn recht. Het opschonen van je computer kan dus frustratie voorkomen.

5. Router verplaatsen

Het kan ook simpelweg zo zijn dat je je router niet op een handige plaats hebt staan. Bedenk waar in je huis je het meest gebruik maakt van je internetverbinding. Het liefst plaats je de router op een centrale plek die gunstig is ten opzichte verschillende ruimtes in het huis. Internet door een kabel is stabieler dan draadloos internet; hoe meer afstand je overbrugt met een kabel, hoe beter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *