5 Tips voor het schilderen van je trap

Wil je de trap gaan schilderen, maar heb je nog geen idee hoe je dit het beste aanpakt? Zie hieronder 5 tips die je helpen bij het schilderen van je trap.

1. Schuur je trap

Het klinkt heel vanzelfsprekend, maar veel mensen vergeten het: de trap schuren. Voordat je begint met het trap schilderen, moet je je trap schuren omdat je verf anders niet hecht op de ondergrond. Hierdoor zal de verf er gemakkelijk afbladderen. Schuur je trap met handschuurpapier of nog beter met een schuurmachine.

2. Dek je vloer af

Niemand wordt er vrolijk van als je aan het schilderen bent en er vervolgens verf op de vloer belandt. Zorg voor afdekmateriaal zoals een stucloper of folie zodat je geen vieze vlekken op je vloer krijgt. Daarnaast is schilderstape (ook wel masking tape genoemd) geschikt voor het afplakken van de randen. Het voordeel van deze tape is dat het geen lijmresten achterlaat.

3. Gebruik de juiste kleur grondverf

Iets wat een grote invloed heeft op de uitwerking van het aflakken is de kleur grondverf. Het is namelijk zo dat als de kleur grondverf compleet afwijkt van de kleur lakverf, dit ook duidelijk zichtbaar is. Daarom is het van belang dat je witte grondverf gebruikt voor lichte kleuren en grijze grondverf voor donkere kleuren.

Daarnaast is het belangrijk dat je kiest voor verf op waterbasis. Verf op terpentine basis wordt voornamelijk gebruikt voor klussen buiten. Zorg er dan ook voor dat niet alleen je verf, maar ook je grondverf op waterbasis is.

4. Eerst verticaal, dan horizontaal

Zorg dat je eerst de verf opzet met grote horizontale vlakken. Verdeel dit daarna met verticale, overlappende bewegingen. Op deze manier verdeel je de verf het beste en krijg je een nog mooier resultaat.

5. Sla telkens een tree over

Het komt nog wel een voor dat je je trap gaat schilderen en dat je erachter komt dat je naar boven moet. Als je alle treden stuk voor stuk geschilderd hebt is het voorlopig niet meer mogelijk om naar boven te gaan aangezien je de verf niet wil verpesten. Sla daarom telkens een tree over, schilder je treden om en om.

 

Staat het schilderen van je trap in je agenda, maar laat je het liever toch aan een goede schilder over? Zie op HomeDeal gemiddelde prijzen voor het uitbesteden van de schilderklus.

  1. Op dit moment zijn we druk bezig met het schuren van onze trap. We willen deze graag een mooie donkere kleur geven, omdat dat past bij de deuren die we pasgeleden geverfd hebben. Goede tip overigens, om elke keer een tree over de slaan!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *