sfeerlicht

5 Tips om met licht sfeer te creëren in en om het huis

Of je nu wilt lezen of romantisch wil dineren; licht is ontzettend belangrijk in huis. Het verkeerde licht maakt een kamer koud, gedateerd en onvriendelijk. Daarentegen verhoog je de sfeer met het juiste licht. Dit zijn vijf tips om met licht de perfecte sfeer te creëren in je huis:

1.    De hal

In je hal kun je statement maken met extra grote verlichtingsarmaturen of een grote kroonluchter. Heb je niet zo’n grote hal, maar past er wel een tafeltje in? Zet er dan een tafellamp op. Dat geeft de entree van je huis een warme en uitnodigende uitstraling.

betonlook

2.    De woonkamer

In de woonkamer zijn zwarte en witte lampen in grafische patronen echte blikvangers. Opengewerkte lampen geven je woonkamer een pure uitstraling, net als lampen van hout en staal. Heb je een Scandinavisch interieur? Dan past een betonlook lamp daar goed bij.

Een oversized hanglamp blijft mooi boven de eettafel. Ook hier passen hanglampen in grafische patronen goed. Kies je voor een kroonluchter, gebruik dan LED om het kristal te laten schitteren. Een staande lamp naast een bank of stoel is fijn om bij te lezen.

3.    De keuken

In de keuken wil je goed licht om bij te werken, maar het mag best een beetje sfeervol zijn. Met spotjes bereik je dit doel. Ze geven goed licht op plekken waar jij dat wil, terwijl ze je keuken niet helemaal in het felle licht zetten.

4.    De slaapkamer

De slaapkamer is er voor rust en ontspanning. Dimbare plafondverlichting en spotjes zorgen voor voldoende licht tijdens het aankleden en zacht licht als je wilt ontspannen of tv wilt kijken. Je slaapkamer maak je warm en gezellig met kerstverlichting en gekleurd licht. Denk aan oranje of paarse led strips onder je bed.

5.    De tuin

Ook in je tuin kun je sfeer creëren met licht. Denk aan lampen naast het tuinpad, lampionnetjes langs de schutting of gekleurd licht boven de tuintafel. Of wat dacht je van een lichtsnoer met LED ballen? Ook lantaarns zorgen voor veel sfeer. Gezellig!

Wat doe jij om sfeer te creëren in en om het huis? Deel het hieronder in de reacties!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *