kamperen
foto: A. Piacquadio/Pexels

5 ongebruikelijke maar gave bezigheden op de camping

Een paar weekjes kamperen? Leuk! Je moet het natuurlijk wel een beetje treffen met het weer. En het is ook fijn als je in aangenaam gezelschap verkeert. Zorg er dus in elk geval voor dat je eigen reisgenoten leuk zijn. Wie je verder op de camping tegenkomt, zul je moeten afwachten. Gelukkig is er op een camping altijd wel wat te doen. Slimme vakantiegangers laten hun tijdsbesteding niet afhangen van het aanbod ter plaatse. Ze zorgen er zelf voor dat ze de juiste materialen bij zich hebben om zich optimaal te kunnen vermaken. Hier alvast enkele tips.

#1 Het grote fotospel

Neem die oude digitale camera mee naar de camping en speel het grote fotospel. De ene speler of groep gaat met de camera op pad en maakt tien foto’s op verschillende locaties binnen de grenzen van het campingterrein. De andere speler of groep krijgt vervolgens de camera mee en moet op zoek naar precies dezelfde plekken. Natuurlijk met een foto als bewijsmateriaal.

#2 Zet een frisbeetoernooi op

Er zijn vast wel wat sportievelingen te vinden op de camping. Trommel een stel liefhebbers bij elkaar en zet een frisbeetoernooi op. Wist je dat frisbee de laatste jaren een van de snelst groeiende sporten ter wereld is? In 2015 verkreeg de sport een officiële erkenning van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

#3 Reorganiseer je laptop

Tegenvallend weer? Pak je laptop erbij en ga eindelijk eens alles reorganiseren. Je hebt het vast al een tijdje uitgesteld om de boel eens flink op te schonen. Niet echt een gave bezigheid om te doen op vakantie misschien, maar als het dan toch regent? Na afloop heb je wel mooi een opgeruimde laptop, hoe gaaf is dat?

#4 Houd een truck race met je vrienden

Spreek met een aantal mensen af dat ieder zijn radiografisch bestuurbare truck meeneemt. Een zogenoemde rc truck (rc staat voor ‘radio controlled’) kan goed overweg met het soms wat hobbelige campingterrein. Zo houd je een spannende race en vliegen de uurtjes voorbij. Wist je dat het merk Traxxas zelfs modellen in de collectie heeft die sneller kunnen rijden dan sommige echte auto’s doen?

#5 Teenworstelen

Ja, echt. Worstelen met je tenen. Net zoals armpje drukken, maar dan net iets anders. Nooit van gehoord? Deze sport werd al in 1976 uitgevonden en de Britten organiseren er zelfs jaarlijks een wereldkampioenschap voor. Lachen toch…

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *