hanglamp

5 Manieren om de wereld in je huis te halen

Reizen, er zijn maar weinig mensen die er niet van houden

En hoe kun je als reisgek beter van de wereld genieten dan door haar in huis te nemen? Zo krijg je zelfs als je thuis bent nog een vakantiegevoel. Met deze vijf tips gaat dat je vast lukken.

1. De wereld aan je muur

Het nummer één accessoires voor reisliefhebbers: de wereldkaart tegen je muur. Ze zijn er in veel soorten en maten. Natuurlijk kun je ervoor kiezen een muursticker van de wereld boven je bank in de woonkamer te hangen of een mooie scratchmap inlijsten en deze boven je bed hangen. Je kunt natuurlijk ook een old school wereldkaart scoren en deze als behang gebruiken, zoals de exemplaren die heel vroeger op school gebruikt werden.

tegel2. Marokkaanse tegeltjes

Iedereen die in Marokko of landen in het Midden-Oosten geweest is, zal ze direct herkennen: de drukke motiefjes. Kan jij ook genieten van deze drukke tegeltjes, versier een vloer of de wand boven je aanrecht. Wil je ze iets minder permanent aanwezig laten zijn, kies dan voor bijvoorbeeld een spiegel, een tafel met blad van tegeltjes, een tafellaken of vloerkleed.

 3. Oosterse sferen

Ben je helemaal gek op oosterse sferen, dan mag een sprookjeslamp natuurlijk niet missen. Het liefst zo eentje waarbij je, als je hem aandoet, de reflectie van het motiefje door de hele kamer ziet bewegen. Filigrainlampen zijn lampen met gaatjes waar het licht op zo’n prachtige manier doorheen schijnt. Leuk als hanglamp voor in je woonkamer, maar je kunt natuurlijk ook zo’n lampje op je nachtkastje kwijt of ze als theelichtjes in de woonkamer plaatsen.

hangmat4. Relaxen in een hangmat

Als je reist, lig je minimaal wel één keer in een hangmat te genieten van een goed boek. Maar waarom zou je dat gevoel alleen op vakantie willen ervaren? Hangmatten zijn er in verschillende soorten en maten. Het liefst wil je natuurlijk je eigen hangmat uit Mexico meenemen, maar als dat niet lukt zijn er gelukkig nog talloze leuke soorten hier in Nederland te koop. Naast een lighangmat kun je natuurlijk ook voor een zitexemplaar gaan. Hang hem op op je balkon of gewoon in je woonkamer en ga voor een instant vakantiegevoel.

5. Ga voor iets persoonlijks

Je kunt je vakantiefoto’s natuurlijk in een album laten afdrukken, maar je kunt ze natuurlijk ook permanent in je woonkamer aanwezig laten zijn. Behalve een canvas laten afdrukken, kun je ook je mooiste foto op behang laten drukken, op een kussen of dienblad. Elke keer als je een kop thee of koffie neemt, kun je weer lekker terugdenken aan dat vakantiemoment. Heerlijk!

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *