blokhut-thesolidmedia

5 Dingen die je moet weten voor het bouwen van houten tuinhuizen

Hoewel het zelf bouwen van tuinhuizen veel voordelen biedt, is het belangrijk dat je weet wat het bouwen van een blokhut echt inhoudt. In dit artikel zetten we de zaken op een rij die je als lezer zou moet weten, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen over de praktische aspecten van het bouwen van een blokhut. Onthoud dat, ongeacht de lage kosten en energiezuinigheid in vergelijking met het gemiddelde huis, deze positieve factoren snel kunnen veranderen in negatieve factoren als je geen rekening houdt met onvermijdelijke zaken, zoals het funderen en onderhouden van je huis.

De kosten voor een houten huis

Ondanks dat houten tuinhuizen bij ons relatief goedkoop zijn, blijft een houten tuinhuis een redelijk dure aankoop. Bij veel bedrijven zijn de kosten aan het einde hoger dan aanvankelijk afgesproken was. Het is daarom belangrijk vooraf goed onderzoek te doen naar welk model tuinhuis goed past bij je huishouden of je wensen. Elk model heeft zijn eigen prijs en de daarbij behorende luxe en ruimte.

Communicatie staat daarom op nummer 1. Bespreek goed wat er gedaan moeten worden en laat duidelijk weten wat je wensen zijn. Laat dit goed vastleggen zodat de prijs vastligt en je weet waar je aan toe bent. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Door je wensen op een rij te zetten en dit te koppelen aan je budget kunnen onze ontwerpers aan de slag om het tuinhuis van je dromen te ontwerpen.

Duurzaamheid van het hout dat wij gebruiken

Zoals je waarschijnlijk al weet is hout een duurzaam maar duur bouwmateriaal. En dit wordt er niet beter op door de houtkap en de stijgende vraag naar hout. Bij Maestro Tuinhuizen gebruiken we het hoogste kwaliteit sparrenhout. Dit hout is goedgekeurd en gecertificeerd voor transport. Het hout komt uit Zweden, Finland en Siberië. Hier wordt het hout gekweekt in verschillende landen en deze worden op de juiste manier gekapt en vervoerd naar Nederland.

Dit hout heeft natuurlijk een iets hogere prijs als ander hout maar daardoor kunnen wij u wel een mooi en stevig huis aanbieden. Dit hout gaat jaren mee en kan het beste tegen verschillende temperaturen en weersomstandigheden. Met een beetje onderhoud gaat je huis je hele leven mee en hoef je je dus geen zorgen meer te maken over het aanschaffen van een nieuw huisjes of extra bijkomende kosten.

Hout, een natuurproduct

Hout blijft een natuurproduct, bij verschillende temperaturen kan het hout uitzetten of krimpen. Dit is een natuurlijk effect van hout. Het is daarom wel belangrijk je huis op de juiste manier te bouwen zodat de muren en plafonds ook de ruimte hebben om te krimpen of uitzetten. Doe je dit niet, dan heb je kans dat je huis gaat scheuren of in het ergste geval instorten. Dit kan voorkomen door het gebruiken van de juiste bevestigingen en de juiste afrondingen. Kieren opvullen en alles strak vast zetten zijn voorbeelden van hoe het niet moet. Hierdoor kan het hout nergens heen en gaat het dingen doen die niet gewenst zijn.

Grote ramen

Ramen zijn heel mooi. Hoe groter hoe beter. Dit is een manier om de natuur naar binnen te halen en een fijne warme sfeer te creëren in huis. Echter zal het niet zo warm zijn omdat ramen voor veel warmteverlies zorgen. Ramen zijn vaak niet goed geïsoleerd en kosten daarom veel warmte energie. Wil je toch mooie grote ramen, dan is het verstandig deze aan de zuidelijke kant te installeren. Aan deze kant van je houten huis maak je optimaal gebruik van de energie van de zon. De zon schijnt naar binnen en verwarmt je huis. Door middel van gordijnen kun je de warmte reguleren, mocht het te warm worden.

Naast een groot warmteverlies kosten ramen ook redelijk veel in aanschaf. Het installeren is vaak een lastige kwestie met het krimpen en uitzetten van het hout. Het raam moet geen zwakt punt worden en vraagt daarom redelijk veel aandacht tijdens het installeren. Maestro Tuinhuizen werkt in verschillende klimaten en heeft daarom veel kennis van ramen en warmte verlies. Ga een keer met ons in gesprek en praat met onze ingenieurs voor het beste advies!

Onderhoud

Onderhoud is enorm belangrijk bij tuinhuizen, en wordt daarom door ons ook goed geadviseerd. Regelmatig onderhoud is veel goedkoper dan reparaties. Plan daarom ieder kwartaal een controleronde in. Op deze manier heb je goed overzicht van de staat van je tuinhuis en kan je ingrijpen wanneer nodig. Door regelmatig onderhoud voorkom je de meest voorkomende schades, denk hierbij aan de zon en water. Deze twee weersomstandigheden kunnen naar verloop van tijd je hele huis kapot maken. Het is daarom zeer belangrijk je houten huis goed bij te houden en regelmatig onderhoud te plegen. Kun je dit niet zelf? Laat dit dan door iemand anders doen, wij bieden ook de service om regelmatig te komen kijken en je te helpen met dit onderhoud.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.