verftrends

4 verftrends om je door te laten inspireren

Over smaak valt niet te twisten en blijft natuurlijk heel persoonlijk. Toch zijn er bepaalde dingen die we vaker voorbij zien komen en die gewoon ontzettend leuk zijn om toe te passen. Doe er je voordeel mee en laat je inspireren door de huidige verftrends.

Trend 1: Subtiele kleurcombinaties

Ben je gek op een bepaalde kleur? Laat deze kleur dan in je huis terugkomen, maar dan in verschillende tinten. Deze trend noemen we ton sur ton, wat niets meer betekent dan ‘tint op tint’. Kort gezegd combineer je verschillende tinten van dezelfde kleur verf. Verf je lambrisering in eenzelfde kleur als de muur, maar dan net een tint donkerder. Zo creëer je een mooi geheel dat goed bij elkaar past. Wil je er helemaal voor gaan? Laat dan de kleur ook in je interieur terugkomen in bijvoorbeeld gordijnen en kussens.

Foto: tint op tint op tint op tint! (Bron: www.misterdesign.nl)

Trend 2: Kleurvlakken

Hou je van een beetje gewaagd? Dan is het schilderen van een kleurvlak op de muur misschien wel iets voor jou. Een kleurvlak op de muur geeft je huis een speels karakter en je kunt er optische hoekjes mee creëren in je huis. Je kunt bijvoorbeeld een kleurvlak achter je tv, eettafel of bank verven. Voor een nog speelser effect kun je ook de hoek omgaan met je kleurvlak.

Foto: speelse hoeken door vlakverdeling op de muren

Trend 3: Mat

Hij is er inmiddels al een tijdje en we verwachten niet dat deze trend snel verdwijnt: matte verf. Matte verf is inmiddels niet meer weg te denken uit een hedendaags interieur. Deze verf zorgt voor een rustige uitstraling in je interieur, omdat het minder zonlicht weerspiegelt. Matte verf brengt makkelijk aan en is in de mooiste kleuren te verkrijgen. Wie heeft het tegenwoordig nog over hoogglans?

Foto: matte kleuren geven meer rust in je woonkamer (bron: www.moosefarg.nl)

Trend 4: Aardetinten

De herfst is aangebroken en dat betekent dat we vaker binnen zitten. Daarnaast is ons huis meer en meer een plek waar we rust vinden, binnen alle taken die dagelijks op ons wachten. Wat is er dan fijner dan een omgeving die bijdraagt aan ontspanning? Door te kiezen voor aardse tinten haal je het gevoel van de natuur in huis. Aardetinten zijn kleuren die terugkomen in de natuur. Denk: terracotta en zandkleuren, maar ook zachte groene en grijze kleuren. Bijkomend voordeel: deze rustige basiskleuren zijn goed te combineren met andere kleuren.

Foto: rustig en toch gezellig met (bron: instagram @tryfenah)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *