foto's

10 originele ideeën om een fotoalbum van te maken

Vaak bedenk je pas achteraf of als het te laat is dat bepaalde onderwerpen erg leuk geweest waren om een fotoalbum van te maken.

Waar blijven al die foto’s?

Tegenwoordig heeft iedereen zijn fotocamera in de vorm van een mobiele telefoon constant bij zich. Er worden dus best veel foto’s gemaakt. Maar wat gebeurt er met die foto’s? Veel van die foto’s zie je nooit meer terug. Vaak verdwijnen ze op je harde schijf of in de cloud en doe je er verder niks mee. En misschien gaat je mobiel kapot, raak je je wachtwoorden kwijt en ben je daarmee je foto’s helemaal kwijt.

In de tijd van de fotorolletjes liet je ze gewoon afdrukken. Dat wordt steeds minder gedaan waardoor er toch periodes zijn of gebeurtenissen waarvan nauwelijks foto’s zijn.

Maak je eigen fotoalbum

Sinds we digitaal foto’s maken is het wel een stuk makkelijker geworden om je mooiste en leukste foto’s te selecteren. Met die foto’s kan je eenvoudig een eigen fotoboek maken. En er zijn veel meer leuke onderwerpen dan alleen je vakantie, je huwelijk of babyfoto’s te bedenken.

Neem bijvoorbeeld één van de volgende onderwerpen:

1 Het verloop van een jaar

Maak foto’s van mooie, leuke, opmerkelijke gebeurtenissen gedurende het jaar. Selecteer aan de eind van het jaar de mooiste en leukste foto’s en je hebt je eigen jaarverslag.

2. Foto’s van je zwangerschap

Maak iedere week een foto van je zwangere buik. Dit is typisch zo’n onderwerp waarvan je pas later denkt, had ik het maar gedaan.

3. Een verbouwing of verhuizing

Ga verhuizen, verbouwen of een heel huis (laten) bouwen. Maak er foto’s van. Niet alleen is het leuk om foto’s te hebben van ‘voor’ en ‘na’. Het kan ook nog wel eens handig zijn als je wilt weten waar bepaalde leidingen of aansluitingen zitten.

4. Het opgroeien van je huisdier

Wat is er fotogenieker dan een jonge hond of kitten? Maak dagelijks of wekelijks foto’s van hoe ze opgroeien. Ontzettend leuk om terug te kijken als ze eenmaal volwassen zijn.boek maken

5. Je kapsels of outfits

Ben je iemand die regelmatig naar de kapper gaat voor een rigoreuze knipbeurt of kleursverandering? Of ben je een echte fashionista die met de laatste trends meedoet of maak je je eigen kleding? Maak een serie van al je kapsels en outfits en leg ze vast in een eigen fotoboek.

6. Cursus of hobby?

Volg je een creatieve cursus of heb je een hobby waarbij je dingen maakt? Maak een foto van de projecten die je maakt. Misschien heb je later de echte voorwerpen niet meer. Maar dan heb je nog wel de foto’s.

7. Moestuin avonturen

Verbouw je je eigen kruiden, groenten of fruit? Leg de groei vast vanaf het zaaien tot het oogsten en alle stadia daartussen. Tot en met de gerechten die je ervan maakt. Dat is een mooie herinnering.

8. Leer je kind zijn eigen alfabet

Help je kind het alfabet te leren met zijn eigen foto’s. Dus bijvoorbeeld A met als foto dat je kind een appel eet. B als je kind met een bal speelt, C als het cola drinkt, enz.

9. Beste vriendinnen

Heb je een beste vriend of vriendin of vriendengroepje. Maak foto’s van de dingen die jullie samen doen en laat er een fotoboek van maken. Geef iedereen een exemplaar.

10. Je mooiste baksels

Kook of bak je graag? Fotografeer dan je mooiste baksels en favoriete recepten. Maak er  je eigen persoonlijke receptenboek van. Dat kan natuurlijk ook een heel leuk en origineel cadeautje zijn voor iemand die ook van koken houdt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *