atelier serie

10 Internationale series op Netflix met hoge scores

Er komen steeds meer internationale series op Netflix. Zo kom je nog eens ergens. En als de taal je niet bevalt, kan je in de meeste gevallen voor een andere gesynchroniseerde taal kiezen.

#1 Atelier – Japans

In de Japanse serie Atelier of Underwear is Mayuko gek op stoffen. Ze wil in de grote stad gaan werken in de mode-industrie. Ze krijgt een baan bij Emotion waar ze in contact komt met Mayumi, een bekende lingerie ontwerper.

IMDb 7,4

#2 The King, eternal monarch – Koreaans

Een serie zowel fantasy, romantiek en mysteries bevat. Een moderne Koreaanse kroonprins ondekt een parallelle wereld waar hij een vrouwelijke politie detective ontmoet.

IMDb 8,2

#3 Ethos – Turks

Ethos of Bir Baskadir is een prachtig gefilmde serie waarin een traditionele moslimvrouw Meryem in behandeling gaat bij een psychiater omdat ze telkens flauw valt. De psychiater, Peri heeft eigenlijk een hekel aan vrouwen met hoofddoeken.

IMDb: 8,6

100 Dias – Foto: Netflix

#4 100 Dias para enamorarnos – Mexicaans

Als de relatie niet meer lekker loopt, besluiten Constanza en Plutarco voor 100 dagen uit elkaar te gaan om te kijken of hun relatie nog toekomst heeft. Ze zien elkaar nog wel dagelijks op het werk en ze hebben samen twee zonen.

#5 Suburra blood on Rome – Italiaans

Een politieke misdaadserie die zich afspeelt in Rome In 2008. Er is een gevecht over een stuk grond naast de zee in de buurt van Rome. De strijd om de grond wordt uitgevochten door de georganiseerde misdaad, corrupte politici en het Vaticaan. De serie is gebaseerd op het boek Suburra van Carlo Bonini

Het eerste seizoen is te zien op Netflix. Er zijn drie seizoenen.

IMBd: 7,9

#6 All for love – Colombiaans

De Colombiaanse serie Amar Y Vivir vertelt het verhaal van Irene die zingt met haar band ‘Los Milagrosos’, en Joaquin, een monteur. Joaquin komt aan in de grote stad met niks meer dan de kleding die hij aan heeft. Beiden vechten voor hun dromen en hun paden kruisen. Al snel kunnen ze niet met en niet zonder elkaar.

IMDb 7,4

#7 Betty en NY – Mexicaans

Je zou misschien denken dat dit de Mexicaanse remake is van Ugly Betty. Maar dat klopt niet. Zowel Ugly Betty als Betty en NY zijn remakes van de Colombiaanse successerie Yo soy Betty, la fea. Betty, een meisje dat het niet van haar uiterlijk moet hebben, gaat werken als secretaresse bij een modebedrijf.

IMDb: 7,7

Love & Anarchy – Foto: Netflix

#8 Love & anarchy – Zweeds

De romantische comedy Love & Anarchy gaat over Sofie, moeder van twee en een ambitieuze consultant. Ze krijgt een opdracht om een oude uitgeverij te moderniseren en ontmoet daarbij Max. Hoewel Max eerst probeert om haar tegen te werken, voelt hij zich tot haar aangetrokken. Er ontstaat een vreemd spel tussen de twee.

IMDb: 7,4

#9 Home for Christmas – Noors

Een serie die zich afspeelt rond Kerstmis maar die ook leuk is om in andere maanden dan december te bekijken. De serie gaat over Joanne, ze is 30 en nog steeds single. De constante vragen, opmerkingen en verwachtingen over haar single zijn, gaan haar vervelen. Ze wil graag voor de Kerst iemand vinden die naast haar aan het kerstdiner kan zitten.

IMDb 7,7

Call my agent – foto: Netflix

#10 Call my agent – Frans

Call my Agent of Dix Pour Cent gaat over de medewerkers van een talentenbureau die moeten zien te overleven als de oprichter plotseling overlijdt. Er zijn inmiddels vier seizoenen beschikbaar.

IMDb 8,3

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuw artikelen ontvangen? Geef je op voor de nieuwsbrief...