dag van de lange mensen

Dag van de lange mensen

Op 21 juni is het de Nationale Dag van de Lange Mensen.

Nederlanders zijn gemiddeld al best lang. Een vrouw is gemiddeld 1.71 m en een man 1.84 m. En ieder jaar wordt daar met deze dag aandacht aan besteed op of rond de langste dag van het jaar, 21 juni.

Wanneer ben je lang?

Daar zijn niet echt richtlijnen voor. Maar boven de 1,95 word je als man toch wel als lang beschouwd en als vrouw boven de 1,85 ook.

Lang zijn heeft natuurlijk voordelen, maar ook nadelen. Zo kan je overal goed bij en in grote groepen mensen kan je er makkelijk overheen kijken. Maar het zal vast moeilijker zijn om kleding te vinden die goed past. En veel gebruiksvoorwerpen zoals auto’s, stoelen en banken worden toch gemaakt met iemand van de gemiddelde lengte in het achterhoofd. Dus kan het nog wel eens voorkomen dat je je hoofd stoot als lang persoon.

Maar op 21 juni wordt er vooral op een positieve manier aandacht besteed aan lang zijn. Er zijn verschillende evenementen.

Kijk voor meer informatie over de evenementen of over lang zijn in het algemeen, op de website langemensendag.nl of langzijn.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuw artikelen ontvangen? Geef je op voor de nieuwsbrief...