wachwoord

Check je paswoorden dag

Op 24 november is het Check je paswoorden dag.

Bij veel sites heb je tegenwoordig een paswoord tegen. Dat betekent dat iedereen veel verschillende paswoorden heeft en moet onthouden.  In veel gevallen kiezen mensen daarom voor makkelijke paswoorden of maken overal zoveel mogelijk dezelfde paswoorden aan. Dat is niet veilig.

Deze dag, Check je paswoorden dag, is bedoeld om mensen bewust te maken van de risico’s en om uit te leggen hoe je goede en toch makkelijk te onthouden paswoorden kan maken.

Als internetter word je geconfronteerd met veel websites die vereisen dat je een gebruikersaccount aanmaakt en een wachtwoord kiest. Veel mensen vinden het moeilijk om al die verschillende wachtwoorden te bedenken en te onthouden. Dat heeft helaas als gevolg dat veel Nederlanders niet veilig omgaan met hun wachtwoorden, door bijvoorbeeld wachtwoorden te kiezen die makkelijk te raden zijn, of wachtwoorden te hergebruiken. Via de Nationale Check je Wachtwoorden Dag willen we mensen hiervan bewustmaken en uitleggen dat het bedenken en onthouden van goede wachtwoorden niet moeilijk hoeft te zijn.

De overheid heeft een site met allerlei tips en trucs: wachtwoordbewust.nl