strand

Drie leuke dagjes weg met de hond

Hoewel we op de regenachtige dagen zeggen dat het echt hondenweer is, zijn de meeste baasjes van de trouwe viervoeters toch wat vrolijker wanneer het zonnetje weer begint te schijnen. Zeker in de komende maanden wordt het heerlijk weer om er een dagje met de hond op uit te gaan en weer naar buiten te gaan! We hebben een aantal leuke bestemmingen op een rij gezet. Hier kan de hond lekker rond dartelen!

De Waddeneilanden

Het is even reizen, maar dan heb je ook wel wat! (Texel is trouwens maar 20 minuutjes met de boot). Vergeleken met de stranden aan de vaste wal, zijn de stranden op de eilanden gigantisch. Ze zijn bijna twee keer zo breed waardoor je alle ruimte heb. Daarnaast is er nog een extra voordeel aan de Waddeneilanden. Je moet vaak eerst een boswandeling maken om bij de stranden te komen. Twee vliegen in één klap!

Mocht je nu echt helemaal in het Zuiden van het land wonen en bijna een halve dag bezig zijn om naar de eilanden te komen, kun je er natuurlijk een weekendje weg met de hond van maken. Maar er is ook nog een andere mogelijkheid om naar een ander strand te gaan. Zo is het Zeeuwse strand De Banjaard een van de mooiste stranden van ons land en wordt het Kijkduin in Den Haag ook wel het hondenstrand genoemd.

erop uit met de hond

Het Panbos bij Utrecht

Ook wel het bos van de lopende bomen… Het Panbos kenmerkt zich niet alleen door bossen, maar ook door enorme zandvlaktes. En wanneer de wind het zand tussen de wortels van de bomen wegblaast, komen de wortelstelsels bloot te liggen. Hierdoor lijkt het niet of de bomen lopen. Dus naast dat het de perfecte bestemming voor een dagje weg is met de hond, is het ook nog bijzonder om aan te zien. Wanneer je de blauw-gemarkeerde route volgt vanaf Bosch en Duin, mogen de viervoeters gewoon los rondlopen. Kijk hier voor meer informatie over de wandelroutes.

Het Drents Friese Wold

Dit Nationale park is perfect voor een dagje uit met de hond. Doordat het gebied in twee provincies ligt, wordt het zowel door Boswachterij Appelscha als Boswachterij Smilde beheerd. Het mooie aan dit park is dat in het grootste gedeelte de honden gedurende het hele jaar los mogen lopen. Er is zelfs een wandelroute met de naam ‘Natte neuzenroute’. Houd er wel rekening mee dat er veel paarden in het gebied zijn.

Tijd om erop uit te gaan met de hond!

 

 

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *