Plan je eerstvolgende vakantie naar Vlieland 

Op zoek naar een vakantiebestemming in de buurt? Boek een vakantiehuis op Vlieland om te kunnen genieten van de rust en ruimte die het eiland je biedt. Ga je voor een luxe vakantiehuis, of zoek je naar een compacte accommodatie met het idee om een groot deel van de tijd op het strand of elders op het eiland door te brengen? Er zijn tal van verschillende mogelijkheden. In het hoogseizoen is het belangrijk een accommodatie vroegtijdig te boeken; hotels en vakantiehuizen zitten vaak al vroeg in de zomerperiode vol. 

Tip: mocht je geen geschikte accommodatie kunnen vinden, dan zou je ook naar een verblijf op een van de andere Waddeneilanden kunnen kijken. 

Geniet van een wandeling of fietstocht

Overnacht in een hotel op Vlieland om goed uitgerust aan een eerste wandeling of fietstocht op het eiland te kunnen beginnen de volgende dag. Vlieland beschikt net als de andere Nederlandse Waddeneilanden over een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden. Deze zijn over het algemeen op fraaie wijze aangelegd en worden actief onderhouden; het vergroot je comfort tijdens een fietsrit of wandeling. Fietsen kun je zelf meenemen, maar ook huren op het eiland. Net als voor het boeken van accommodaties geldt ook hier dat het raadzaam is er niet te lang mee te wachten in het hoogseizoen. 

Zeilen op de Waddenzee of een bustour langs de zee 

Naast de wandelingen en fietstochten die je op Vlieland kunt maken, kan ook een dag zeilen het overwegen waard zijn. Er worden verschillende tours aangeboden, vaak voornamelijk bedoeld voor wat grotere groepen. Ideaal, wanneer je samen met de familie op het eiland verblijft. Blijf je liever op het land? Kijk in dat geval eens naar de bustours die je meenemen naar het meest westelijke punt van Vlieland. Je hebt er een prachtig uitzicht en geniet hier van de rust. 

Struin door de pittoreske dorpjes op het eiland 

Ook leuk: het struinen door de pittoreske, uiterst knusse dorpjes op Vlieland. Je komt hierbij langs verschillende authentieke panden. Breng een bezoek aan het Tromps Huys, aan het Oude Raadhuis en bijvoorbeeld de Nicolaaskerk. Het zijn fraaie gebouwen met ieder hun eigen verhaal. Een bezoek aan het VVV-kantoor op het eiland helpt je deze verhalen te achterhalen en voorkomt dat je de gebouwen passeert zonder ze op te merken. Logischerwijs valt ook op het internet veel informatie te vinden over de dorpjes en hun historie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *