Je kan verschillende redenen hebben om je wenkbrauwen te verven. De meest voorkomende reden is dat je je haar geverfd hebt en omdat het mooier staat als je wenkbrauwen een zelfde tint hebben. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je wenkbrauwen grijs worden en dat je ze daarom wilt verven. Door het verven van je wenkbrauwen zelf te doen, kan je veel geld besparen.
Wenkbrauwen verven met haarverf?
Je vraagt je misschien af waarom je je wenkbrauwen niet gewoon kan meeverven met je haarverf.
Het antwoord op die vraag is: het kan wel, maar je kan het beter niet doen.
De belangrijkste reden daarvoor is, dat de huid rond je ogen en je ogen zelf natuurlijk erg gevoelig zijn en haarverf toch een agressief goedje is. Bovendien kunnen wenkbrauw haartjes wat stug zijn en liggen je wenkbrauwen dicht op de huid. Haarverf moet daardoor langer inwerken dan speciale wenkbrauwverf. De huid komt daardoor langer met de verf in aanraking waardoor je snel irritaties en uitslag kan krijgen. Omdat het haar op andere plaatsen dan op het hoofd vaak kwetsbaarder is, zou je door de haarverf het haar tot in het haarzakje kunnen beschadigen waardoor het gaat uitvallen.
Gelukkig is er speciale verf voor de wenkbrauwen in allerlei kleuren.
Je wenkbrauwen verven met speciale wenkbrauw verf
Is het de eerste keer dat je je wenkbrauwen gaat verven? Doe dan eerst de allergietest. Breng wat verf aan in de holte van je elleboog, je pols of achter je oor. Was het weg en wacht 24 uur of je een reactie krijgt.
Wenkbrauw verf is in verschillende tinten te koop. Meestal in zwart, bruin, lichbruin en rood. Zoek de kleur die het dichtst bij je haarkleur komt. Ook bij wenkbrauw verf geldt: als je twijfelt tussen twee kleuren kies dan voor de lichtste tint. Tip: kies nooit zwart, tenzij je ook echt diepzwart haar hebt.
Wat heb je nodig?
- wenkbrauw verf set of wenkbrauw verf en ontwikkelvloeistof
- fijn penseel (zit vaak bij de verfset)
- tissues
- wattenstaafjes
- make-up remover
- vaseline
Stap voor stap
- Maak je wenkbrauwen schoon met make-up remover.
- Breng voorzichtig met een wattenstaafje vaseline aan rond de huid van de wenkbrauwen
- Meng de wenkbrauwverf met de ontwikkelaar, zoals aangegeven staat op de verpakking
- Breng de verf aan met een penseel. Zorg dat het zo dicht mogelijk op de huid komt maar probeer de huid zelf zoveel mogelijk te vermijden.
- Laat de verf de aangegeven tijd intrekken, meestal maar een paar minuten, maar probeer ook zelf in de gaten te houden of het niet te donker wordt.
- Verwijder de verf met vochtige wattenstaafjes en tissues.
Wenkbrauwverf van het merk RefectoCil is er in verschillende kleuren. Met een tube verf kan je tot 30 keer je wenkbrauwen verven. Je moet naast verf wel de bijbehorende ontwikkelaar oxidant of waterstofperoxide 3% bijbestellen.
Je hebt de keuze tussen blauwe liquid oxidant of de paarse oxidant crème. De crème is wat dikker zodat het beter op je wenkbrauwen blijft zitten.
Als je het liever bij natuurlijk houdt, is er ook henna wenkbrauw verf in meerdere kleuren.
Eerst verven dan epileren
Na het verven kun je je wenkbrauwen epileren. Is het nog niet echt nodig kun je ook een paar dagen wachten om irritatie te voorkomen.
Hoe vaak moet je je wenkbrauwen verven?
Je wenkbrauwen en wimpers vernieuwen zich elke zes weken dus na zes weken is het tijd voor een nieuwe verfbeurt.
Alternatieven
Heb je hele dunne of onregelmatige wenkbrauwen dan is het misschien een betere optie om je wenkbrauwen te laten tatoeëren. Dit blijft tot enkele jaren zitten.
Twijfels? Laat het doen
Heb je twijfels om je wenkbrauwen zelf te verven, laat het dan aan een professional over. Er zijn kappers die het doen en anders kun je bij een schoonheidsspecialist of beautysalon terecht.
De prijs valt ook mee. Het verven van de wenkbrauwen en de wimpers kost gemiddeld tussen de 15 en 30 euro. Daarnaast kunnen er nog kosten voor epileren bijkomen.