natuurlijke gezichtsreinigers

Natuurlijke gezichtsreinigers

Je huid goed verzorgen begint bij goed reinigen en de makeup van je gezicht verwijderen. Dat kan met een reinigingslotion maar gaat ook heel goed met één van deze natuurlijke reinigers die je waarschijnlijk wel in huis hebt.

Waarom geen water en zeep?

De huid van je gezicht wassen met water en zeep is niet aan te raden. Zeep is hard en agressief en wast daardoor te veel van de natuurlijk vetten van de huid weg dan nodig is, waardoor je huid onnodig uitdroogt.

Appelazijn

Appelazijn bevat van nature AHA (alfahydroxyzuur of fruitzuur) dat veel in huidverzorgingsproducten wordt toegepast. Het is niet te zuur voor de huid en het geeft een soort lichte natuurlijke peeling.

oatHavermout

Doe havervlokken in de blender. Blend ze tot een meelachtig mengsel ontstaat. Doe een beetje van het meel in je hand en meng het met water tot een soort pasta ontstaat. Breng het aan op je gezicht en masseer het een beetje in. Spoel het daarna uit.

Groene thee met yoghurt

Groene thee zit vol antioxidanten en yoghurt bevat van nature AHA’s of fruitzuren. Zet een half kopje groene thee (laat lang trekken) en meng het met wat yoghurt. Dep het op met een watje en reinig je huid er mee.

Baby olie

Baby olie is een prima gezichtsreiniger en vooral heel geschikt voor de huid rond de ogen. Doe een paar druppeltjes baby olie op een watje en ga er mee over de huid. Als je veel makeup hebt gebruikt, een paar keer herhalen. Minder geschikt voor een vette huid.

Amandelolie

Amandelolie is een voedende lichte olie die heel geschikt is voor het reinigen van de huid. Amandelolie ruikt ook lekker. Als je geen amandelolie in huis hebt kun je ook olijfolie gebruiken, ruikt wel minder lekker.

Olijfolie en citroensap

Een beetje vet, en daarom minder geschikt voor de vette huid is olijfolie. Zeker voor de gevoelige huid rond de ogen heel geschikt om makeup mee te verwijderen. Voeg eventueel wat druppels citroensap toe.

komkKomkommer

Doe een halve komkommer in de blender zodat het een soort pasta wordt. Breng het aan op je gezicht, laat het eventueel even intrekken en spoel het daarna met lauw water af.

Amandelmelk

Amandelmelk kun je makkelijk zelf maken. Neem 100 g geschaafde of gepelde amandelen en 500 ml water. Doe de amandelen met de helft van het water in een blender en zet de blender op de hoogste stand voor een paar minuten. Doe er daarna de rest van het water bij en roer het nog even goed door. Giet het door een zeef. Je hebt dan een gezichtsreiniger die geschikt is voor elk huidtype en je kunt het mengsel een paar dagen in de koelkast bewaren. Dep het op met een watje en maak je gezicht er mee schoon.

Aloe vera en jojoba olie

Neem 100% aloë vera gel en meng het met een gelijk deel jojoba olie. Meng het goed door elkaar en doe het op een watje en reinig je gezicht er mee.

Allergisch?

Heb je aanleg voor allergieën? Wees dan altijd voorzichtig met zowel nieuwe gekochte reinigingsmiddelen maar ook natuurlijke middeltjes.

 

[bol_product_links block_id=”bol_551a7a5081bb9_selected-products” products=”9200000005173545,9200000005171204″ name=”nat” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *