wenkbrauw trends

Wenkbrauw trend 2019

Onderschat de invloed van de wenkbrauw niet. De vorm en kleur van je wenkbrauwen zijn van grote invloed op de uitdrukking van je gezicht en trekken bovendien de aandacht extra naar je ogen toe.

Natuurlijke lift

De juiste vorm wenkbrauwen kan het hele gebied rond je ogen liften en je een heldere en jeugdige blik geven. Jarenlang moesten wenkbrauwen geëpileerd, geplukt en tot smalle lijntjes gereduceerd worden. Dat is de laatste jaren anders. De wenkbrauw mag breed en vol zijn.

Teruggroeien

Dus als je jarenlang je wenkbrauwen geplukt hebt tot dunne lijntjes is het nu misschien tijd ze terug te laten groeien. Dit betekent natuurlijk niet dat je er niks meer aan hoeft te doen. Bijwerken is natuurlijk altijd nodig. Verwijder verdwaalde haartjes tussen en onder de wenkbrauwen en aan de uiteinden.

Vorm

Om de wenkbrauwen natuurlijk en in overeenstemming met de verhouding van je gezicht te houden kun je een denkbeeldige lijnen trekken vanaf je neusvleugel naar de binnenkant van je oog. Daar begint te wenkbrauw. De lijn vanaf de neusvleugel door je pupil bepaalt het hoogste punt. En de lijn langs de buitenkant van je oog geeft het einde aan. Alles wat zich daarbuiten bevindt kun je met een gerust hart weghalen.


Wenkbrauwpotlood

Zijn je wenkbrauwen dun of wil je ze alvast wat bijwerken in afwachting van het teruggroeien, dan kun je ze bijwerken met een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder. Kies hiervoor een potlood of poeder dat het dichtste in de buurt komt bij de kleur van je haar.

wenkbrauw trend

Wenkbrauw trend 2019 – De contour wenkbrauw

Wat valt er te zeggen over de wenkbrauw trend in 2019? Volgens de Marie-Claire is de contour wenkbrauw dé trend. Dat ziet er als volgt uit en betekent werk aan de winkel.

1 Strakke, duidelijk begrensde lijnen
De contour wenkbrauw kenmerkt zich door jaar strakke lijnen.  De wenkbrauwen zijn zijn duidelijk begrensd. Wat betreft vorm is een duidelijk gevormde boog de trend die heel spits naar buiten toe loopt. De wenkbrauwen zijn netjes en goed verzorgd.

2. Kleur die verloopt
Dan is er ook de kleur. De wenkbrauw wordt aan de binnenkant wat lichter gekleurd en wordt naar de buitenkant toe wat donkerder.

3. Highlight
Breng tenslotte wat highlights aan net onder de wenkbrauw om het liftende effect compleet te maken. 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *