Wat kan je doen met haar extensies?

Veel vrouwen dromen van lang haar maar hebben niet altijd het geduld om het zelf lang te laten groeien. Als je bedenkt dat haar gemiddeld 3/4 tot 1 cm per maand groeit, dan duurt het al snel twee jaar voor je je het van kort tot lang hebt laten groeien.

Maar er zijn ook haar extensies voor wie niet zo lang wil wachten of voor wie gewoon af en toe eens lang haar wil hebben. In haar extensies zijn veel verschillen. In de manier van aanbrengen en in de kwaliteit.

Wat zijn haar extensies?

Haar extensies zijn haarstukjes die gebruikt worden om lengte of volume aan je eigen haar te geven. Haar extensies kunnen van echt haar gemaakt zijn of van synthetisch haar. Je begrijpt dat echt haar mooier is, maar ook duurder. Echt haar is beter bestand tegen warmte als je het wil stylen en synthetisch haar kan ook eerder klitten geven.


Wanneer kies je voor extensies?

  • Als je langer haar wilt en je haar niet snel genoeg groeit of gewoon niet langer wordt
  • Als je je pony zat bent
  • Je wilt meer volume in je haar
  • Als je af en toe een een kleuraccent wilt zonder dat je je haar hoeft te verven
  • Voor de afwisseling

Soorten haar extensies

Behalve het verschil van extensies van echt haar en synthetisch haar, zijn er ook verschillende manieren om de extensies in je haar te bevestigen.

1. Tape extensies

Bij tape extensies is het haarstukje voorzien van een dubbelzijdige plakstrip. Die plakstrips worden tussen je haar aangebracht. Het wordt ook wel de sandwich methode genoemd, omdat er haar onder en bovenop komt. Je drukt het aan en het zit vast geplakt. Deze tape extensies kan je zelf aanbrengen, verwijderen en weer opnieuw gebruiken.

Voordelen en nadelen

Tape extensies zijn snel aangebracht en er komt verder geen hitte of apparatuur aan te pas. Het is daarom niet schadelijk voor je haar.  Ze kunnen 4-6 weken blijven zitten en verwijderd worden met een middel dat de lijm oplost.
Je moet voorzichtig zijn met silicone of olie-achtige producten, omdat die de kleefkracht van de plakstrips verminderen. Ook als je veel zwemt is het een minder geschikte methode.

2. Microring haar extensies

Bij deze methode worden plukken van je eigen haar en die van de haar extensie door een ringetje gehaald en dichtgeknepen.

Voor- en nadelen

Er is geen lijm of hitte nodig. De ringen kunnen weer losgemaakt worden en opnieuw gebruikt. Het kan langere tijd in je jaar blijven, meer dan zes weken. Je kan het makkelijk wassen.

Het kan een trekkerig gevoel worden en deze methode is minder geschikt voor mensen met kort of fijn haar. Als de ringen niet goed bevestigd zijn of losgemaakt worden, kan je haar beschadigen.

3. Clip-in haar extensies

Dit is de snelste manier om extensies in je haar aan te brengen. De haarstukjes hebben een clip aan de bovenkant die je dicht bij je haarwortel moet bevestigen.

Voor- en nadelen

Makkelijk en snel in en uit je haar te halen. Je kan verschillende kleuren gebruiken en zo snel een andere haarstijl creëren. Dit soort haar extensies zijn ook vaak wat goedkoper.

Je kan ze niet voor langere tijd in je haar laten zitten of er mee slapen. Je haar zou dan af kunnen breken.

4. Flip-in haar extensies

Dit is ook een hele snelle manier om extensies aan te brengen. Deze extensies hebben een soort draad die je in een paar seconden als een tiara op je hoofd onder je haar aanbrengt. Zoals je kan zien op het plaatje van oxyextensions.nl

Voor- en nadelen

Supersnel en handig als je extensies eens wilt uitproberen. Het zit er in een minuut in en het is er ook snel weer uit. Het zit waarschijnlijk wat minder stevig vast.

5. Weaving

Bij deze manier van extensies wordt een horizontale rij haar in je eigen haar geweven of genaaid met behulp van naald en draad.

Voor- en nadelen

Deze manier duurt iets langer om aan te brengen, maar blijft wel lang zitten, tot drie maanden. Deze methode ziet er natuurlijk uit en zorgt voor veel volume.

Deze manier is wat minder geschikt voor mensen met heel fijn haar. Het strak ingeweven haar kan een trekkend gevoel geven aan je hoofdhuid. Bovendien moet je je haar met extra zorg wassen. Niet alle manieren van opsteken zijn mogelijk. Een professional moet deze extensies uit je haar halen.

6. Fusion extensies

Dit is een manier van aanbrengen die je beter aan een professional kan overlaten. Er is een cold fusion en hot fusion manier. Bij hot fusion worden de haarstukken die voorzien zijn van een siliconen clip door verhitting in het haar gesmolten. Bij cold fusion wordt geen hitte gebruikt, wel is er speciaal gereedschap voor nodig.

Voor- en nadelen

Deze soort extensies duurt wat langer om aan te brengen, maar kan wel tot 6 maanden in je haar blijven. Als ze goed zijn aangebracht, is het bijna onzichtbaar.
Je kan de extensies niet opnieuw gebruiken. In het geval van hot fusion kan dit schade toebrengen aan je haar.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *