blote benen in de winter

Blote benen in de winter. Hoe doe je dat?

Misschien is het je ook opgevallen, maar je ziet steeds vaker blote benen. Ook in de winter.

Logisch want het staat natuurlijk veel mooier dan panty’s of kousen. Vooral met de overknee laarzen die dit seizoen zo populair zijn en een korte rok of jurkje daarboven, staan blote benen mooi. Maar je moet wel een beetje tegen de kou kunnen. Gelukkig zijn er wel wat voorzorgsmaatregelen die je kan nemen zodat je de kou beter kan trotseren.

1. Inlegzolen

inlegzolen
inlegzolen Thermische inlegzolen van JY&K.

Als je voeten koud zijn, dan krijgt de rest van je lichaam het ook snel koud. Denk maar even aan koude voeten als je wilt slapen. Leg een paar inlegzolen in je laarzen. Bijvoorkeur thermische inlegzolen. Die zijn speciaal bedoeld als bescherming tegen koude voeten. Je kan zo’n inlegzool heel makkelijk op maat knippen of snijden zodat hij in iedere schoen of laars past. Dat isoleert en zorgt dat de kou minder snel via je zolen optrekt.

2. Dode huidcellen verwijderen

Een dagelijke peeling van je benen zorgt voor een mooie gladde huid. Zo’n peeling heeft een prettige bijkomstigheid. Het zorgt voor een betere doorbloeding waardoor je beter tegen de kou kan.

3. Smeer je benen in

Smeer je benen in met een vettige bodylotion of crème. Ten eerste beschermt dat de huid van je benen tegen uitdrogen. Maar het vet werkt ook enigszins isolerend. Voeg er een paar druppels etherische gemberolie aan toe. Dat werkt extra verwarmend.

4. Neem een voetenbad

Neem voor je met blote benen de deur uitgaat een voetenbad. Begin warm en spoel je voeten met koud water af. Zo hard je je voeten af en wen je aan de kou. Bovendien wordt door zo’n wisselbad de doorbloeding gestimuleerd en zorgt voor de versterking van je immuunsysteem.

5. Kleed je van boven warmer

Om je lichaam warm te houden is het belangrijk om je hoof, nek en romp goed warm te houden. Dus draag behalve een warme jas ook een sjaal en muts. Als hoofd en romp warm zijn kan je meer kou aan je benen verdragen.

6. Niet op de fiets

Als je met koud weer en blote benen de deur uitgaat, dan kan dat prima als je met de auto gaat. Met het openbaar vervoer wordt het al lastiger. Stel dat je lang op de bus of trein moet wachten. Maar als je met de fiets gaat of een eind moet lopen, dan zijn blote benen geen aanrader. Een panty is dan een betere optie dan paarse benen van de kou.

7. Neem iets verwarmends

Neem een warme kop thee. Chai thee bevat veel verwarmende kruiden. Kaneelthee of gemberthee zijn ook een goede keuze. Zulke drankjes verwarmen je van binnen. Alcohol zorgt natuurlijk ook dat je beter tegen de kou kan of de kou minder voelt.

[bol_product_links block_id=”bol_5a1c0d14d4ff7_selected-products” products=”9200000081070378″ name=”zol” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *